ZAKAŠNJELA IDEJA

Čačić i Šuker na mukama zbog Olića: Nikome se ne javlja, ali...

07.03.2016 u 13:09

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis igrača na koje računa za prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske koje će 23. odnosno 26. ožujka odigrati u Osijeku te u Budimpešti. Međutim, potpuno je nejasna priča oko Ivice Olića kojeg su odlučili naknadno pozvati iako o tome s njim nije nitko razgovarao

Prošlog tjedna izbornik Ante Čačić boravio je u Francuskoj, gdje je obilazio stadione i gradove na kojima će igrati Hrvatska, ali i sudjelovao u Parizu na Uefinom work-shopu. U Parizu je i dočekao vijest da se Ivica Olić oprašta od svetog dresa reprezentacije, nakon 104 utakmice i 20 postignutih golova.

Ante Čačić potvrdio je kako se s Olićem - prije nego što je objavio vijest o prekidu reprezentativne karijere - nije čuo.

'Rekao mi je Olić da ne vjeruje da će mu se situacija u klubu promijeniti, odnosno da će igrati češće. Igrač koji je toliko dao hrvatskoj reprezentaciji ne zaslužuje otići iz nje preko novina. Predložio sam predsjedniku Saveza (op. a., Davoru Šukeru), a on je to prihvatio, da Oli damo priliku koju će, nadam se, prihvatiti. Naime, želimo da u Osijeku povode reprezentaciju i odigrala pola sata', rekao je Ante Čačić, a na upit ima li povratnu informaciju odgovorio:

'Htio sam ga dobiti, popričati s njime, ali se nije javio. Ni meni, ali ni ikome iz HNS-a. Znam s kakvom je strašću nastupao za repku. Dakle, poziv je dobio, vidjet ćemo kako će se rasplesti situacija.'

Međutim, ostaje nejasno je li Olić zaslužio da se preko medija nabacuje njegovim imenom, a da nitko legendarnog nogometaša ništa nije pitao? Zašto su iz HNS-a požurili s ovom objavom prije nego su čuli što o tome misli Olić, ostaje nejasno. Jasno je jedino kako Olić - kojem izbornik Čačić nije dao ni sekunde na utakmici protiv Rusije u Rostovu - ovakav tretman nije zaslužio. Zbog svega su Čačić i Šuker zasigurno na mukama zbog Olića.

A što ako zaigra u proljetnom dijelu sezone. Može li se nadati pozivu za Euro?

'Ako bude igrao - da. Međutim, bio je jasan kada mi je rekao da ne očekuje minutažu u klubu. Ne smatram da nekoga treba voditi da gleda utakmice s klupe. Bolje da na njoj sjedi netko tko će ga naslijediti. Osim toga, rekao sam da ću voditi samo one igrače koji igraju i participiraju', završio je Ante Čačić.