GUŽVA NA VIŠNJIKU

Burgason napušta Zadar, Morović, Car i Nurkić pregovaraju

29.12.2012 u 11:09

Bionic
Reading

Jordan Burgason napušta Zadar, Chaisson Allen ostaje do kraja sezone, Vedran Morović i vodstvo kluba su na istim frekvencijama, pregovara se oko dolaska Marka Cara i Jusufa Nurkića - glavne su ovo vijesti iz KK Zadar na kraju kalendarske godine

Amerikanac Burgason odigrao je nepunih osam minuta za Zadrane, pogodio je tek jednu tricu i jedno slobodno bacanje, no ponajviše zbog nedoličnog ponašanja izvan parketa u klubu nisu spremni na daljnju suradnju. Zanimljivo je kako njegovo dovođenje na žeton od mjesec dana sportski direktor kluba Branko Skroče drži korisnim jer je dobrim dijelom uspio razbuditi uspavane igrače, a to je, kaže, bio primarni cilj.

Allen je nakon početnih lošijih izdanja zadovoljio struku i publiku i ostat će na Višnjiku do kraja sezone, a na poziciji razigravača društvo bi mu mogao praviti Vedran Morović koji već neko vrijeme trenira s momčadi. Želja za dolaskom je obostrana, no eventualna suradnja ovisi prvenstveno o novcu kojeg u Zadru kronično nedostaje. Zbog toga se dolazak Marka Cara, koji se nakon raskida s Cedevitom skrasio u Zadru, čini nerealnim. Razgovori su započeli, a mogu li donijeti dogovor o suradnji, znat će se vrlo brzo.

Zadrani bi rado u svojim redovima vidjeli i 18-godišnjeg Cedevitina centra Jusufa Nurkića koji je izrazio želju da se preseli na Višnjik. U ovoj priči konačni odgovor ipak treba dati zagrebački klub od kojeg se očekuje da odobri posudbu. O eventualnim dolascima ovise i odlasci pojedinih igrača. Prvi bi se na udaru trebali naći oni koji većinu utakmica gledaju s tribina, a to su Ivan Mikulić, Šime Olivari i Franko Šango.