NBA LIGA

Bullsi u doigravanje s najboljim omjerom

14.04.2011 u 10:23

Bionic
Reading

Po prvi put nakon što su klub napustili Michael Jordan i Scottie Pippen, Chicago Bullsi su dohvatili najbolju poziciju uoči početka doigravanja NBA lige

U susretu posljednjeg kola regularnog dijela sezone Chicago je kod kuće pobijedio New Jersey Netse 97:92, a kako je San Antonio izgubio u Phoenixu (103:106) 'jedinica' je pripala Bullsima. Premda je San Antonio veći dio sezone držao prvo mjesto na koncu se mora zadovoljiti 'samo' najboljim skorom u konferenciji.

Chicago je sezonu okončao sa 62 pobjede i 20 poraza, a Spursi sa 61 pobjedom i 21 porazom. U slučaju da se ove dvije momčadi nađu u NBA finalu, prednost domaćeg terena išla bi Chicagu.

'Svi smo sretni i oduševljeni. Nije mala stvar imati najbolji skor u ligi. No sada to moramo potvrditi i u doigravanju,' kazao je Derrick Rose koji je protiv Netsa ubacio 15 koševa.

Kyle Korver je bio najefikasniji sa 19 koševa, dok je Joakim Noah upisao 10 koševa i 10 skokova. Netse su predvodili Jordan Farmar sa 21 i Borrok Lopez sa 17 koševa.
Aktualni prvaci Los Angeles Lakersi nakon produžetka su pobijedili na gostovanju Sacramento 116:108 i sačuvali drugo mjesto na Zapadu. Poraz bi Lakerse gurnuo na treću poziciju iza Spursa i Dallasa.

Lakerse je spasio Kobe Bryant postigavši tricu za produžetak četiri sekunde prije kraja utakmice. U produžetku su gosti dominirali i mirni priveli susret kraju.

Bryant je zaključio utakmicu sa 36 koševa, devet skokova i šest asistencija, Lamar Odom je dodao 22 koša, osam skokova i sedam asistencija, a Pau Gasol 18 koševa i 13 skokova. U domaćim redovima najefikasniji su bili Marcus Thorton sa 33 koša te Samuel Dalambert sa 16 koševa i 18 skokova.

Miami je rutinski stigao do pobjede proti Toronta 97:79 i potvrdio drugo mjesto na Istoku iz Bullsa. Eddie House sa 35 i Juwan Howard sa 18 koševa predvodili su Heat koji je nastupio bez trojice najbolji igrača LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha. Kod Toronta istaknuo se Jerryd Bayless sa 21 košem.

Bostonu nije pomogla pobjeda protiv New York Knicksa 112:102 i aktualni doprvak u doigravanje kreće s trećeg mjesta na Istoku. Prvi suparnik Celticsa bit će upravo New York.

'Bio je ovo uvod za dramu koja slijedi. Sigurno nam neće biti lako, no imamo kvalitetniju momčad,' kazao je Bostonov strateg Doc Rivers.

Obje momčadi su nastupile u 'B' sastavima. Boston bez Paula Piercea, Rajon Ronda, Kevina Garnetta i Raya Allena, a Knicksi bez Chaunceyja Billupsa i Carmela Anthonyja.

Boston je predvodio Avery Bradley sa 20 koševa, dok je kod gostuju najefikasniji bio Landry Fields sa 16 koševa.

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Chicago (1) - Indiana (8)
Miami (2) - Philadelphia (7)
Boston (3) - New York (6)
Orlando (4) - Atlanta (5)

ZAPADNA KONFERENCIJA

San Antonio (1) - Memphis (8)
Los Angeles Lakers (2) - New Orleans (7)
Dallas (3) - Portland (6)
Oklahoma City (4) - Denver (5)