ISTOK: CENTRAL DIVIZIJA

Bullsi očajnički čekaju povratak Derricka Rosea

30.10.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Bez Derricka Rosea, šesterostruki NBA prvaci Chicago Bullsi tek su simpatična momčad koja u play-offu ne može puno. Stoga je jasno da u Chicagu očajnički čekaju povratak najboljeg igrača

Oslabljeni Bullsi tako će se prvi dio sezone grčevito boriti s Indianom za prvo mjesto u diviziji Central, a ako Rose uhvati All-Star formu onda se svim aloše piše. No, to je idealan scenarij za navijače Bullsa, a realnost je nešto drugo.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Chicago Bulls
Najbolji igrač Derrick Rose je u prvoj play-off utakmici prošle sezone protiv Sixersa ozlijedio koljeno, a rehabilitacija još uvijek traje. Prognoze govore o veljači kao najranijem povratku (propuštanje cijele sezone je također opcija!?). Nekakva okosnica od lani je ostala u United Centru - Boozer, Deng, Gibson i Hamilton. Deng je tu ključni čovjek, on je sada trenerov 'go to guy' i čovjek od najvećeg povjerenja koji igra 40-ak minuta, zabijat će oko 20 poena, igrati obranu na najboljim protivničkim igračima. Dok se Rose ne vrati momčad će voditi kao starter Kirk Hinrich, uz njega eksplozivni Nate Robinson. Ako se Rose vrati u All-Star izdanju mogu daleko…

Cleveland Cavaliers
Cavsi imaju 11 igrača mlađih od 24 godine, a Miles i Gee imaju 25. Prošle sezone uzeli su kao 1. pick Irvinga, kao 4. pick Tristana Thompsona, a na posljednjom draftu 4. pick potrošili na combo-guarda Diona Waitersa. Ono što je posebno važno naglasiti jest zdravlje Varejaa, koji je propustio veliki dio prošle sezone. Brazilac je sada zdrav, ali i s velikim ugovorom kojeg će se Cavsi vrlo vjerojatno u nekom trenutku sezone odlučiti riješiti. U odnosu na prošlu sezonu ostali su bez Anthonyja Parkera i Jamisona, a najveći minus današnje momčadi je izuzetno loša klupa - Gibson, Zeller, Miles, Leuer. Obrambeno su vrlo loša momčad i ova sezona, kao i prošla, značit će puno poraza.

Detroit Pistons
Na draftu su izabrali centra Andrea Drummonda kojeg vide kao jednog od ključnih igrača budućnosti i njegov razvoj je bitna stavka sezone pred nama. Pistonse i dalje vodi Lawrance Frank, čovjek koji je nedvojbeno inzistirati na obrani, koji će u centru Gregu Monroeu i beku Rodneyju Stuckeyju imati glavne nositelje, a u Tayshaunu Princeu veliko iskustvo, no s Princeom treba biti oprezan jer su velike šanse da sezonu ne završiti u Pistonsima, da se Dumars riješi njegova ugovora. Uz Stuckeya će bekovskoj liniji startati play Brandon Knight, koji je prošle sezone imao 12,8 poena i 3,8 asita kao rookie. Prošle sezone su prespavali prvih 25 utakmica, bili očajni, onda se dignuli, igrali dobru obranu i skupili 25 pobjeda. Ako nastave u tom ritmu neće biti u ligaškom dnu.

Indiana Pacers
U mnogim najavama sezone Indiana je prvi favorit Divizije, u odsustvu Derricka Rosea, ali daleko od toga da se radi o savršenoj momčadi. Tijekom ljeta su ostali bez Collisona i Barbose o važnijih ljudi, a doveli Augustina iz Bobcatsa za backup playa, te Greena i Mahinmija. Trener Vogel je Georgea Hilla stavio u ulogu prvog playa, mada je Hill sve samo ne vrhunski razigravač ili klasični, pravi play. Najveći minus lanjske momčadi je bila klupa i nedostatak prave vizije u napadu, što dolazi s nedostatkom pravog playa. Ni ove godine klupa nije puno bolja, ali s Augustineom, Hansbroughom, Mahinmijem i Greenom, neće biti slabiji od prošlosezonske. Granger je bio prošle sezone prvi strijelac go-to guy sa 19 poena u prosjeku, ali ne baš bajnim šutom i s puno potrošenih lopti. Ove sezone bi njegova produkcija mogla vrlo lako stagnirati, a ključni čovjek momčadi mogao bi biti Paul George.

Milwaukee Bucks
Nakon tradea u kojem su Bucksi poslali Boguta na zapadnu obalu za Ellisa i Udoha, dogodilo se nešto do tada nezamislivo. Trener Scott Skiles se odrekao svog imidža - obrane i prepustio momčad letargiji koju su vodili Jennings i Ellis, obrana je žrtvovana nauštrb napada. U konačnici je to možda i donijelo nešto atraktivnosti u igri, ali i puno grešaka i na kraju propuštanje doigravanja. Stoga je ključno pitanje uoči nove sezone kakav su identitet odlučili u Milwakueeju pokazati?
Sve upućuje na to da su promjene koje su rađene tijekom ljeta išle u smjeru poboljšanja u obrani, odnosno povratka onome što je dugo godina karakteriziralo Skilesa.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje