OSLABLJENI U OBRANU ZLATA

Bukić uz izbornika: Preko ovoga nisam smio preći

08.04.2016 u 17:03

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti brane olimpijsko zlato u Riju, no atmosfera je ozbiljno narušena incidentom koji se dogodio u četvrtak

Izbornik Ivica Tucak okupio je najjače snage našeg vaterpola u sklopu priprema za Olimpijske igre, ali samo nekoliko dana poslije dogodio se težak incident.

'Zbog ponavljanog grubog kršenja discipline, koje je kulminiralo dana 7. travnja, potpuno neopravdanim nedolaskom na jutarnji trening, na zajednički ručak i najavljena gostovanja na radiju, HTV-u te ostalim televizijama, iz sastava hrvatske reprezentacije suspendirani su Sandro Sukno, Paulo Obradović i Fran Paškvalin', objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

I dok su se ljubitelji vaterpola nadali kako će se naći 'mirno rješenje', odnosno da će igrači dobiti priliku sudjelovati na OI u Riju, izbornik Tucak prekrižio je imena trojice vaterpolista s popisa onih koji idu na najveće sportsko natjecanje.

S obzirom na takvu odluku, ali i činjenicu da su do Igara u Riju ostala četiri mjeseca, zanimao nas je i komentar Perice Bukića, dopredsjednika HVS-a. No umjesto njegova komentara uputio nas je na izbornika Tucka, pa evo dodatnog objašnjenja.

'Naravno da ćemo ići oslabljeni na Olimpijske igre u Rio. I toga sam svjestan. No između dvije situacije morao sam izabrati jednu. I to je bila ova odluka da ih suspendiram. Druga mogućnost bila je da pređem preko ovog grubog kršenja discipline, a to jednostavno nisam smio dopustiti. Predugo je ova reprezentacija zajedno da bi se tolerirale takve stvari. Znalo je biti sporadičnih i manjih situacija, no ovakvo što još nismo imali. Ne smije se dogoditi da netko sam odluči ne doći na trening, na ručak... Jednostavno nisam mogao i smio preći preko toga', rekao je za tportal.hr Ivica Tucak, vaterpolski izbornik.

U svakom slučaju, ovo je velik udarac za naš vaterpolo jer bez pomoći ove trojice znatno su umanjene šanse Hrvatske da osvoji bilo kakvu medalju, a kamoli obrani najsjajnije odličje.