ČUDESNI GIGI

Buffon postaje besmrtni heroj talijanske Serie A!

12.03.2016 u 11:02

Bionic
Reading

Nakon što je Juventus pobijedio Sassuolo u petak s 1:0, Gianluigi Buffon stigao je do 923 minute bez primljenog pogotka i fale mu još samo tri da skine rekord Sebastiana Rossija...

Juventus je u velikoj formi. Ima 18 pobjeda i jedan remi u posljednjih 19 utakmica domaćeg prvenstva i teško je vjerovati da ga Napoli može zaustaviti na putu do osvajanja još jednog naslova prvaka Italije.

U petak protiv Sassuola Mario Mandžukić odigrao je još jednu solidnu utakmicu, Paulo Dybala igrao sjajno, ali glavna zvijezda bio je Gianluigi Buffon koji će još jednom izmijeniti knjige rekorda talijanskog nogometa.

Stigao je slavni 38-godišnjak do 923 minute bez primljenog pogotka, a ako ga ne primi i u prve tri minute gradskog derbija protiv Torina u sljedećem kolu, srušit će rekord Milanovog bivšeg vratara Sebastiana Rossija.

Podsjetimo, Buffon je u Juventusu od 2001. godine kada je prešao iz Parme, a s njim je osvojio sve što se može osvojiti, osim Lige prvaka u kojoj je izgubio dva finala. S talijanskom reprezentacijom okrunio se pak svjetskom krunom 2006. godine u Njemačkoj. Ima za nju čak 153 nastupa, a branit će i na Euru u Francuskoj u lipnju...