'NE' UNITEDU I CITYJU

Buffon ako i ode, sigurno neće u Manchester

29.03.2011 u 16:32

Bionic
Reading

Jedan od najboljih svjetskih nogometnih vratara Gianluigi Buffon na ljeto bi mogao napustiti torinski Juventus. Naime, upravi kluba Buffon je prevelik trošak, a moraju nešto i zaraditi dok se još može

Buffonov agent izjavio je za portal Goal.com kako će pouzdani vratar Juventusa pregovarati s klupskim vodstvom na kraju sezone iako sa 'starom damom' ima ugovor na još dvije godine.

Talijanski mediji prethodnih su dana spekulirali da bi Juventus mogao prodati Buffona kako bi rasteretio klupski budžet, ali i nabavio novac za ljetnu kupovinu.

'Da li će ostati u Juventusu? Ne znam, morat ćemo procijeniti situaciju s čelnicima kluba. Jedino je sigurno da je vezan ugovorom na još dvije godine. No Buffon sigurno neće preći u klubove iz Manchestera. U Cityju brani golman reprezentacije Joe Hart, a kojim je trener Mancini jako zadovoljan, a United je nedavno kupio vratara i sigurno mu ne treba još jedan golman', rekao je Martina.

'U svakom slučaju, nismo razgovarali s klubovima iz Manchestera. Također, nisam u kontaktu ni s upravom Arsenala, ali znam da je njima golman potreban', dodao je Buffonov agent.

Buffon je karijeru počeo u Parmi, odakle je 2001. prešao u Juventus za koji je dosad odigrao 284 utakmice. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 2006. postao svjetski prvak, odigrao je 104 meča.