MATE DOBRO KRENUO...

Brzi kraj za Pavića i Veića u Kitzbühelu

29.07.2013 u 18:46

Bionic
Reading

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika na ATP turniru u austrijskom Kitzbühelu nakon što su prvog dana poraženi Mate Pavić i Antonio Veić

Pavić je za nastup u glavnom turniru dobio pozivnicu, te je protiv šestog nositelja Marcela Granollersa pružio sasvim solidan otpor. Izgubio je nakon nešto manje od dva sata igre sa 7-6(2), 6-2.

Naš je tenisač tijekom prvog seta bio bolji igrač sve do tie-breaka, no tada mu se ruka stisnula. Pavić je do tie-breaka propustio tri break-lopte, a osvojio je i više poena protiv servisa nego Granollers (15-11). No u ključnim je trenucima Španjolac bolje reagirao, uzeo prvi set i nakon toga se igra našeg igrača raspala. U drugoj je dionici ispustio dva svoja servisa i izgubio s glatkih 6-2.

Veić je za svega 59 minuta igre pokleknuo protiv drugog Španjolca Daniela Gimeno-Travera s 1-6, 3-6. Veić je osvojio svega 45 posto poena na vlastitom servisu i samo 21 posto protiv servisa. U konačnici je gubio svoj servis četiri puta, te osvojio gotovo dvostruko manje poena od Gimeno-Travera (30-58).

ATP Kitzbühel, 1. kolo:

Granollers (6) - Pavić 7-6(2), 6-2
Gimeno-Traver - Veić 6-1, 6-3