TKO JE VAŠ IZBOR?

Bryant, Durant, James: Borba za najboljeg NBA strijelca

23.03.2012 u 11:30

Bionic
Reading

Što vi mislite, hoće li Kobe Bryant završiti sezonu kao prvi strijelac NBA lige? Može li ga sustići 'stroj za koševe' Kevin Durant ili možda LeBron James?

Skraćena NBA sezona, u kojoj titulu prvaka brane Dallas Mavericksi, sudeći po odnosu snaga u Istočnoj i Zapadnoj konferenciji, donijet će nam nikad uzbudljiviji play-off. I dok se na Istoku očekuje velika borba za finale Miami Heata (LeBron James, Dwyane Wade..), Orlando Magica (Dwight Howard, Jameer Nelson...), Chicago Bullsa (Derrick Rose, Luol Deng...) i eventualno Boston Celticsa (Ray Allen, Paul Pierce & Kevin Garnet), na Zapadu je gužva puno veća. Favorit je u ovom trenutku Oklahoma City Thunder, a ako ključni igrači ostanu zdravi, do velikog bi finala lako mogli San Antonio Spursi, zatim Los Angeles Lakersi, aktualni prvaci Dallas Mavericksi te eventualno Clippersi.

Durant ove sezone više igra za momčad i troši manje lopti nego inače, a ponekad se čini da svakome može zabiti 50 koševa - samo da to želi.

No prije nego što krene play-off saznat ćemo i ime najboljeg strijelca NBA lige. Hoće li to biti treći put u nizu Kevin Durant (Oklahoma City) ili će zvijezda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant zadržati vodstvo u predstojećih 20-ak utakmica, koliko je ostalo do kraja sezone? Durant je trenutačno na prosjeku od 27,6 koševa po utakmici, a Bryant na 28,7, što znači da Durant mora ubaciti u 'višu brzinu' ako želi prestići Bryanta, koji je već dva puta u karijeri bio najbolji strijelac lige (2006. i 2007). Bryant će u kolovozu navršiti 34 godine, no mnogi se slažu da ove sezone igra jednako kvalitetno kao prije četiri ili pet godina. S druge strane, Durant ove sezone više igra za momčad i troši manje lopti nego inače, a ponekad se čini da svakome može zabiti 50 koševa - samo da to želi.

Njima dvojici bi planove, ako zaigra sebičnije nego inače, mogao pokvariti LeBron James, zvijezda Miami Heata, koji je trenutačno na prosjeku od 27,2 koša. Bez imalo dvojbe snažni je James trenutačno najkompletniji i najsvestraniji igrač NBA lige. A možda i ne samo trenutačno; zabija, skače i razigrava suigrače gotovo bez greške. Dodatno je zapanjujuće kako. uz Dwyanea Wadea u momčadi, uspijeva imati prosjek manji za svega 1,5 poena od 'potrošača' kao što je Bryant.

Što vi mislite, hoće li Bryant završiti sezonu kao prvi strijelac NBA lige? Može li ga 'stroj za koševe' Durant, kojem je velika želja treći put u nizu postati prvim strijelcem (posljednji je to uspio Michael Jordan 1998. godine), prestići u završnici?