SJAJAN I GINOBILI

Brutalnom blokadom posramio Slovenca Dragića!

17.03.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Među 10 najboljih NBA akcija od subote ekipa sa službene web stranice NBA.com imala je pune ruke posla

Iako je na prvom mjestu završio krilni igrač Phoenixa Beasley sjajnim zakucavanjem protiv Washingtona nakon piruete nakon što pogledate ostalih devet akcija teško se odlučiti koja je atraktivnija.

Posebna priča je Argentinac Manu Ginobili koji je zabio jedan njemu svojstven 'otkačen' koš, a uz to je dobilo i posebno mjesto jedno školsko zakucavanje nakon što je naglo promijenio smjer. U svojoj 36. godini života Ginobili još uvijek itekako dobro igra. Isto vrijedi i za godinu dana starijeg Tima Duncana koji je protiv Clevelanda briljirao, a jedna njegova blokada stigla je u TOP 10.

No, posebna priča ovih akcija je bek Washington John Wall koji je u pobjedi protiv Phoenixa 127:105 ubacio 17 koševa uz 11 asistencija. No, slično kao i Ginobili i on je dobio dvije akcije u TOP 10. Prvo je nakon krađe lopte sjajno zakucao u kontranapadu da bi u na 7. mjestu završila njegova fenomenalna blokada na slovenskom beku Goranu Dragiću, inače poznatom po odličnom odrazu. Dragić nije primijetio kako iz drugog plana dolazi Wall koji je skočio najviše što može za atraktivnu blokadu. Zaista čudno što ovakav potez nije došao barem među tri najbolja poteza.