Škotska će dati odgovore

Bruno Petković bez dlake na jeziku progovorio o lošem startu Hrvatske na Euru i svojoj formi, a iskreno je rekao i treba li biti u prvih 11

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 20.06.2021 12:46
  • Objavljeno 20.06.2021 u 11:50
Bionic
Reading

Bruno Petković je najavio susret sa Škotskom u trećem kolu Eura 2020

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u 21 sat u Glasgowu igra protiv Škotske ključnu, odlučujuću utakmicu na Euru 2020. Vatreni moraju pobijediti u ovom susretu da bi izborili osminu finala, a o toj situaciji i cijelom turniru je na konferenciji za medije progovorio napadač Bruno Petković.

'Odirgali smo ispod očekivanja s obzirom na to kakve mogućnosti imamo, a što smo s njima pokazali. Nisam na nivou koji od sebe očekujem. Vjerojatno javnost očekuje i više nego ja, ali ne mogu ne naglasiti da nikad nije izostajalo borbe, trke i želje. Ne možete reći da se ne gine za dres', rekao je Petković koji ne smatra da on mora igrati od prve minute:

'Naravno da će neke kretnje i taktičke stvari biti nešto drugačije, ali tu nas je 26, ne vjerujem da će se netko postaviti da on treba igrati. Imamo ekipu koja je iznad pojedinaca i tako se moramo ponašati. Svato treba poštovati kolege i nikad neću reći da ja trebam igrati.'

  • +89
Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Iako je situacija na tablici loša, Petković ističe kako je atmosfera odlična i kako će Hrvatska uloviti osminu finala.

'Nisam potišten, ni tužan, ali nisam ni sretan. Neću ulaziti u nepotrebne konflikte s novinarima, ali atmosfera je fantastična. Znam da to zvuči čudno s obzirom na prikazano i na očekivanja javnosti. Ne mogu reći da imamo probleme u momčadi. Družimo se, kolegijalni smo i sve je na jako dobrom nivou. Naš je posao da se to vidi na van. Jedino je mjerilo teren i to je jedina stvar koja nam fali. Rezultat je taj koji će nam dati veću dozu samopouzdanja, a Škotska je prava prilika da pokažemo to.'

Petković je protiv Češke imao veliku šansu u drugom dijelu, ali nije ju realizirao.

'Nitko ne bi bio sretniji od mene da je ta lopta ušla. Dosta puta bih napravio lažnjak, kad vidim da stoper ide u blok, ali nekad sreću treba zaslužiti, a ja iz nekog razloga možda nisam zaslužio odlučiti tu utakmicu. Na meni je da se nastavim truditi i raditi. Sav trud bude nagrađen, nekad prije, nekad kasnije. Nepotrebno je vraćati se na to. Dosta puta bio sam u situaciji da imam neku priliku i ne ide, ali jedna utakmica sve to promijeni. Ne gledam negativno, sve što sam napravio sam analizirao. U drugoj ću situaciji sigurno biti spremniji', rekao je Petković.

Slijedi Škotska koju Hrvatska nikad nije pobijedila.

'Oni su jako tvrda i čvrsta ekipa, a remi s Engleskom dovoljno govori o njima. Tek ćemo pogledati dublje analize. Vidio sam da djeluju homogeno, brane se u čvrstom bloku, istrčavaju kontre s nekoliko igrača. Tu smo da se fokusiramo na nas. Moramo igru složiti kako bi što bolje to nama odgovaralo. U tom slučaju kvaliteta bi trebala prevladati', rekao je Petković pa dodao:

'Mislim da će utakmica biti najbolji odgovor na sve. Nema smisla previše trošiti riječi. Utakmica je pravi pokazatelj i jedva je čekamo, kao i vi. Dat će jako puno odgovora. Svi najveći kritičari i najveći podržavatelji dobit će odgovor protiv Škotske.'

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Petković je u prve dvije utakmice kretao s klupe, a neki upravo njega vide kao potencijalnog spasitelja.

'Nisam dugo u reprezentaciji. Već sam ranije rekao da je nas 26. Ne znam igrača koji bi rekao da ne želi igrati, osim ako nema fizičkih problema. Kao što se ja nadam, nadaju se i ostali. Ne želim, niti sam ikad izrazio nezadovoljstvo, niti ću ga ikad izbaciti na van. Igrač koji nije nezadovoljan kad ne igra nije ambiciozan igrač niti je ikakav igrač, ali ja sam tu u službi momčadi. i kad igram nisam tipičan napadač koji previše gleda statistiku iako bih više pomogao momčadi da sam sebičniji. No, niti jedan moj potez nikad neće narušiti atmosferu i uvijek ću se zalagati za momčad bez obzira na to što bih možda dao drugi doprinos da sam igrao. Ne želim sebe stavljati u momčad preko medija. Teren je jedino mjerilo', rekao je Pektović pa dodao kako osjeća pritisak, ali da je to normalno:

'Pogledajte naš roster i vidjet ćete 26 igrača koji su u klubovima pod ogromnim pritiskom. Pritisak je nešto s čim se kao javna osoba i profesionalac moraš nositi. Normalno da postoje trenuci kad te kritiziraju, pritišću i to ti nekad dođe do glave, ali trenutno smo na Euru i nema potrebe trošiti energiju na te stvari. Pritisak je, ako ga pretvoriš u nešto pozitivno, jako dobra stvar. U Dinamu moraš konstantno biti na nivou, a i Luki Modriću u Realu nije dovoljno dobro kad i da sve od sebe. Navijači očekuju jako puno, sami dečki visoko su postavili letvicu u Rusiji. Teško je držati taj ritam i ispuniti očekivanja javnosti. Ali svjesni smo toga, profesionalci smo. Nalazili smo se u takvim situacijama i Škotska će dati puno odgovora', zaključio je Petković.

  • +26
Hrvatski navijači u Glasgowu i na stadionu Hampden Park, Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal