Raspad sistema

Harry Kane sasvim iskreno progovorio o svojoj velikoj krizi i otkrio kako se ne osjeća najbolje; napadač Engleske indirektno za sve okrivio izbornika

20.06.2021 u 11:00

Bionic
Reading

Engleski napadač Harry Kane progovorio je o tome zašto nije zabio na Euru

Engleska nogometna reprezentacija pobijedila je Hrvatsku s 1:0, a potom remizirala sa Škotskom 0:0 na Euru 2020. Jedan od onih kojem idu najveće kritike za ovakve rezultate je Harry Kane. Od sjajnog napadača su Englezi puno očekivali, no malo dobili do sada. Dapače, u obje je utakmice zamijenjen prije kraja.

'Gareth Southgate ima pravo raditi izmjene za koje misli da su najbolje za ekipu. Kroz prošle turnire smo naučili da treba pokušati dostići vrhunac forme u pravo vrijeme, a najbolje vrijeme za vrhunac je nokaut faza. Nadamo se da ćemo od tamo krenuti', rekao je Kane koji je u lošoj formi bio i na SP-u pa nastavio:

'Možda je u Rusiji bilo vremena kroz četvrtfinale i polufinale kad nisam bio u formi kakvoj bih htio biti. Na kraju nismo došli tamo gdje smo htjeli, možda baš i iz tog razloga. Stvar je u vođenju ekipe tako da se svi osjećaju dobro i u formi. U mom slučaju, imao sam nekoliko teških utakmica i moram se pobrinuti da budem spreman za ostale', rekao je Kane i tako se indirektno dotaknuo i izbornika čiji je posao vođenje ekipe.

Kane je dodao kako problem nije u ozlijedi, niti u formi.

'Nemam nikakvih problema. Nisam se osjećao kao da nisam fizički spreman. Da budem iskren, ulazeći u te utakmice sam se osjećao dobro kao prije svake utakmice', rekao je Kane.