PREGAZIO NOSITELJA

Briljantni Ćorić kreirao senzaciju na US Openu!

26.08.2014 u 21:38

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić ostvario je još jednu veliku ovosezonsku pobjedu. U prvom kolu US Opena s glatkih 3:0 izbacio je 29. nositelja Lukaša Rosola…

Nakon dobre igre u Zagrebu, četvrtfinala Umaga te trijumfa protiv Janowicza u Davis Cupu, Borna Ćorić ovog je utorka stigao do svoje prve pobjede u glavnom turniru jednog Grand Slam turnira. Hrvatski kvalifikant s lakoćom je pomeo s terena 27. tenisača svijeta, češkog tenisača koji je prije dvije godine izbacio Nadala u Wimbledonu.

Naš 17-godišnji talent vodio je žestoku bitku s protivnikom u prvom setu, da bi mu uzeo servis kod 5:4 i tako dobio prvu dionicu igre. Taj je trenutak potpuno okrenuo meč na Ćorićevu stranu koji je drugi set dobio 6:1, a i u trećem je odmah oduzeo servis Rosolu. Nakon velike borbe kod 3:1 ponovo je 'brejknuo' češkog tenisača i sve je bilo riješeno.

Ćorić je u meču pet puta oduzeo servis protivniku iz čak 19 prilika, a imao je 20 as servisa. U sljedećem kolu igrat će protiv malo poznatog Estrella Burgosa iz Dominikanske republike, a ako prođe čeka ga vjerojatno prava poslastica, okršaj s Milošom Raonicem.

US Open, 1. kolo

Ćorić – Rosol 6:4, 6:1, 6:2