imamo prvake svijeta

Briljantna Hrvatska u dramatičnom finalu slomila Mađare i uzela zlato!

29.07.2017 u 21:36

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti po drugi su put u povijesti postali svjetski prvaci, trijumfom ove subote u finalu u Budimpešti protiv Mađarske 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2) i tako osvojili zasluženo zlato na turniru na kojem su ostvarili šest čistih pobjeda...

Hrvatska je ponovo na vaterpolskom tronu svijeta! Briljantna momčad predvođena izbornikom Ivicom Tuckom osvojila je zlato na SP-u u Budimpešti, sjajnom igrom tijekom cijelog turnira koja je kulminirala pobjedom u finalu protiv domaćina Mađarske u izuzetno dramatičnom susretu.

  • +9
SP u vaterpolu, finale: Hrvatska - Mađarska Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Bila je to infarktna utakmica ove subote u kojoj su naši psihički izdržali sve izazove. Hrvatska je briljantno otvorila dvoboj i odigrala savršenu prvu četvrtinu. Već u prvom napadu Sukno je uplivao pred golmana i zabio, a zatim su pogađali i Lončar te Joković, dok je obrana funkcionirala savršeno pa Mađari nisu bili u stanju zabiti niti s igračem više. U posljednjoj minuti Marko Macan pogodio je za 4:0 i naši su s nestvarnom prednošću riješili uvodnu dionicu igre.

U drugoj čevrtini situacija se promijenila. Mađari su počeli oštrije igrati, Nagy je odlično branio i naši su prestali zabijati. Golovima Vamoša i Toroka domaćin se približio, ali Bijač je svojim obranama sačuvao prednost 4:2 na poluvremenu.

  • +9
Hrvatska Mađarska finale SP-a Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U trećoj četvrtini Mađarska se potpuno vratila i izjednačila na 4:4, ali onda je na scenu stupio Javier Garcia. Španjolac s hrvatskom putovnicom zabio je dva pogotka u nizu u trenucima dok se drugim igračima tresla ruka pa su naši s +2 ušli u zadnju dionicu igre.

U posljednjoj četvrtini Sandro Sukno je s dva pogotka održao prednost i uz odličnu igru u obrani naši su pobijedili 8:6 pa je veliko slavlje u bazenu moglo započeti.

  • +3
Slavlje hrvatskih vaterpolista nakon titule Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Junaci susreta bili su Sukno koji je zabio tri pogotka te Garcia s dva, dok su Macan, Joković i Lončar dodali po jedan, a sjajan je kao i na prethodnim utakmicama bio golman Marko Bijač.

Drugo je to hrvatsko zlato na svjetskim prvenstvima, prvo nakon Melbournea 2007. godine, a četvrto zlato na velikim natjecanjima. Trijumfirali su naši i na EP-u u Hrvatskoj 2010. godine te na Igrama u Londonu dvije godine kasnije. Svaka im čast na novoj tituli!

SP u vaterpolu, finale:

Hrvatska - Mađarska 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2)