LEKCIJA GRUBIJANIMA

Brazilski nogometaš zaslužio priznanje za humanost

21.07.2013 u 16:21

Bionic
Reading

Tijekom nogometnog ogleda brazilskih Botafoga i Nautica ponovno je viđena komična scena u kojoj zbunjena životinja krade pozornost nogometašima

Utakmica je nakratko prekinuta kada je simpatični paš mješanac hladno ušetao u teren i veselo mašući repićem jasno pokazao da mu odgovara biti zvijezdom na velikoj pozornici. Gostujući vratar Ricardo Berna pokušao ga je privući da ga prati prema atletskoj stazi i u prvi mah se učinilo da će uspjeti. No, psić je odjednom promijenio smjer i nastavio uveseljavati publiku na stadionu. Pokušao je i zaštitar, pa još nekoliko igrača, ali pas je na travnjaku baš uživao i nije se imao namjeru micati.


U većini slučajeva nakon minute neposlušnosti životinje na terenu postaju meta i često završe kao žrtve nasilja. No, ovaj slučaj bio je drugačiji. Gostujući zadnji vezni igrač Rodrigo Souto prišao je psu s maksimalnom dozom strpljenja i uspio mu se 'uvući pod kožu'. Nakon njuškanja i upoznavanja maksimalno nježno ga je prigrlio i odnio ga prema mjestu na kojemu su bili fotoreporteri. Pas zaista ima sreće što je naišao na dobru dušu, a organizatori još moraju poraditi na zatvaranju ulaza na stadion Botafoga koji je na kraju slavio sa 2:0 i pruzeo vrh ljestvice nacionalnog prvenstva. Nautico je posljednji i prijeti mu grčevita borba za opstanak.