opasan start

Brazilci zbog ozljede na treningu ostaju bez veznjaka od 60 milijuna eura

08.06.2018 u 10:02

Bionic
Reading

Trebao mu je to biti tjedan iz snova, Frederico Rodrigues Santos (25), svima znan kao Fred osigurao je svoje mjesto u 23 brazilska nogometaša koji putuju na SP u Rusiji, a potom je i potpisao ugovor života s Manchester Unitedom. A onda mu se četvrtak popodne pretvorio u pakao...

Iza Freda je sjajna sezona, izvrsne igre u dresu ukrajinskog Šahtara okrunio je petogodišnjim ugovorom s Manchester Unitedom, a potvrdu svoje vrijednosti doživio je uvrštavanjem u 23 nogometaša koji će predstavljati Brazil na Mundijalu u Rusiji.

I nije to sve, Fred je u United stigao za 60 milijuna eura, postao je peti najskuplji igrač 'crvenih vragova' u klupskoj povijesti, a uz sve to brazilski izbornik Tite najozbiljnije ga je vidio u prvih 11 'carioca'. Kako god bilo sjajni je veznjak imao razloga za zadovoljstvo. No, popodnevni trening u Londonu sve mu je to srušio i 'složio' mu pravi pakao.

>> Odigrao je osam minuta protiv Hrvatske, a onda s Unitedom potpisao ugovor života

Bio je to lakši, gotovo taktički trening, no pojedini brazilski reprezentativci malo su preozbiljno shvatili svoje zadatke. Realov Casemiro se tako zaboravio i u jednom trenutku oštro startao na Freda! Bespotrebno, nesmotreno, apsolutno glupo i grubo...

Vidjelo se odmah da nije dobro, Fred je uz bolan jauk pao na travnjak, izbornik Tite odmah se uhvatio za glavu, a ni Casemiru nije bilo svejedno. Shvatio je odmah kakvu je glupost napravio.

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Freda su brazilski liječnici iznijeli s terena, odmah su mu bandažirali gležanj desne noge, stavili led da smanje veliku oteklinu koja se odmah pojavila. Najviše od svega govori uplakano lice brazilskog veznjaka, što zbog bolova, što zbog razočaranja, a što zbog činjenice da bi ga takav glupi start suigrača mogao koštati neodlaska na SP.

U brazilskoj reprezentaciji svi su vrlo zabrinuti, čekaju se prvi nalazi liječnika, svi kažu kako je prerano za bilo kakve prognoze. Brazil je u skupini sa Švicarskom, Srbijom i Kostarikom, bez obzira na to što ima dvije podjednako jake postave ovo bi ipak bio veliki gubitak za jedne od najvećih favorita SP-a u Rusiji.