ODBIO DOMOVINU

Brazilac Amauri izabrao igranje za Italiju

23.06.2009 u 18:20

Bionic
Reading

Napadač talijanskog nogometnog prvoligaša Juventusa Amauri (28) čini se da je prelomio odluku za koju će reprezentaciju igrati - izabrao je Italiju

Amauri je rođen u Brazilu, no posljednjih devet godina igra na Apeninima, zbog čega je stekao pravo na talijansko državljanstvo i putovnicu.

'Sretan sam što sam napokon dobio sve potrebne dokumente, sada sam pravi Talijan', kazao je Amauri koji je državljanstvo zatražio početkom godine kada je njegova supruga Cynthia Cosini Valaderes postala talijanska državljanka, čime se otvorila mogućnost da i Amauri dobije talijansko državljanstvo.

Posljednjih mjeseci traje 'rat' između brazilskog i talijanskog izbornika, Dunge i Marcela Lippija, za njegove usluge. Amauri je čak bio korak do nastupa za Brazil, no Juventus mu nije izdao dozvolu da nastupi za Selecao u prijateljskoj utakmici protiv Italije jer je brazilski nogometni savez prekasno poslao pismo.

Amauri je u Juve stigao na početku sezone iz Palerma. Na Siciliji je proveo dvije sezone, a igrao je i za Chievo, Messinu, Piacenzu i Napoli.