samo za tportal

Branko Ivanković posve iskreno o neugodnoj situaciji u kojoj se našao: Skočić je napravio sjajan posao, a sada ispada da tjeram Hrvata...

11.07.2022 u 17:58

Bionic
Reading

Tisućama kilometara od Teherana odnosno središta gdje je vjerojatno i krenula priča o smjeni Dragan Skočića, Branko Ivanković na zaluženom je odmoru. Red mora, red Varaždina... Ali sada je opet u centru pozornosti

Naime, tijekom ponedjeljka Njemačka novinska agencija (DPA) pozivajući se na vijest iranske državne novinske agencije (IRNA) objavila je kako bi hrvatski nogometni stručnjak Dragan Skočić, koji je suvereno odveo iransku reprezentaciju na svjetsko prvenstvo u Katar, mogao ostati bez te 'poslastice'.

U vijesti koju je objavila IRNA ne navodi se razlog zbog kojeg bi Skočić, koji je na kormilo reprezentacije došao 2020., trebao napustiti izborničko mjesto, ali se spominju potencijalni kandidati za njegovog nasljednika.

>> Vijest koja je mnoge zbunila; Hrvatu koji je odveo Iran na Svjetsko prvenstvo pripremnili su otkaz prije puta u Katar!

Između ostalih, ali jedini od stranaca - Porugalac Carlos Queiroz te Hrvat Branko Ivanković.

Kako doznajemo, u tom dvoboju apsolutna je prednost na strani Ivankovića, koji je već vodio Iran na SP-u. Bilo je to 2006. godine u Njemačkoj.

No, hrvatski stručnjak, koji je stekao veliki ugled u tom dijelu svijetu, a trenutno odmara u Hrvatskoj, o toj zavrzlami ne zna ništa.

'Istina je da su me danas zvali neki novinari iz tog kraja svijeta, ali to je jedino što znam o cijelom slučaju. Jer ja sam pod ugovorom s Omanom do 2024. godine, željan sam ostati na kormilu te reprezentacije, i iskreno, do sad nisam niti pomišljao o odlasku s te funkcije', javio se iz Varaždina za tportal 68-godišnji nogometni stručnjak Branko Ivanković.

A odsad?

'Moram priznati da mi je drago što su me spomenuli, jer očito je da imaju povjerenja u mene, a valjda se i sjećaju naše suradnje iz 2006. godine. No, ponavljam, ja sam pod ugovorom s Omanom, u kojem postoje i razne točke koje se moraju poštivati'.

Koliko god vam laska to medijsko spominjanje, ipak nije ugodno jer ispada da bi Hrvat uskratio Hrvatu odlazak na SP?

'Da, tako nekako. Ista stvar mi se dogodila kada su u Sepahanu htjeli mene dovesti umjesto pokojnog Cice Kranjčara. A ja s tom smjenom nisam imao apsolutno nikakve veze. Sada se događa isto, i bilo bi mi vrlo neugodno, odnosno, dovode me u nezgodnu situaciju, da ja nasljeđujem Hrvata koji ih je odveo na svjetsko prvenstvo. I samo za kraj da potvrdim, do danas me nitko nije kontaktirao službeno, ja o tome ništa ne znam i niti sam se ikome nudio', poslao je jasnu poruku Ivanković, kojeg u potpunosti razumijemo.

Jer upravo je Ivanković mnogo puta pozivao hrvatsku nogometnu struku na jedinstvo, kakvo krasi recimo Španjolce i Portugalce. I sada mu ne bi bilo drago da netko njega spomene kao razlog, ako se i dogodi Skočićeva smjena.