POZNATI ČETVRTFINALISTI

Branitelj naslova u Kupu Rijeka preživjela Varaždin i ostala u igri za trofej

30.10.2019 u 21:24

Bionic
Reading

Poznato je svih osam četvrtfinalista Hrvatskog nogometnog kupa, a zadnji klub koji je izborio plasman je Rijeka koja je u Varaždinu slavila 2:1

Nakon domaćeg poraza u prvenstvu Rijeka se vratila pobjedničkim navikama u natjecanju u kojem je slavila prošle sezone i odnijela trofej Rabuzinovo sunce. Aktualni pobjednik Kupa slavio je na nezgodnom gostovanju kod novog prvoligaša Varaždina.

Ono najzanimljivije dogodilo se u nastavku. Prvi pogodak gostiju stigao je u 47. minuti. Jedna visoka lopta došla je do Murića u kaznenom prostoru koji je nije dobro zahvatio, ali njegov udarac pokazao se odličnom asistencijom za Mamića koji je došao iz drugog plana i poentirao.

Sedam minuta kasnije Murić je podvalio za Puljića koji je odlično pucao, ali vratnica je spasila domaćina. Lopta se odbila do Gorgona koji je zatresao mrežu za vodstvo gostiju 2:0.

  • +2
Hrvatski nogometni kup, NK Varaždin - NK Rijeka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 83. minuti Varaždin je smanjio. Obrana Rijeke nije uspjela izbaciti jednu loptu, Vuk je ušao iza leđa obrane i pogodio nakon asistencije Guere što je bio konačan rezultat susreta.

Podsjećamo, uz Rijeku su u četvrtfinale ušli Osijek, Lokomotiva, Slaven Belupo, Dinamo, Gorica, Inter te jedini drugoligaš Šibenik.