PALA ODLUKA

Branimir Bašić prvi čovjek ZŠS-A

12.06.2012 u 20:22

Bionic
Reading

U utorak poslijepodne održan je izbor za prvog čovjeka Zagrebačkog športskog saveza, a kako je riječ o jednom od najbogatijih saveza u državi, jasno je zašto se već tjednima vodila prljava i bespoštedna borba kandidata za glasove skupštinara

Branimir Bašić novi je predsjednik Zagrebačkog športskog saveza. Od 102 delegata glasovalo je 98, a Bašić je dobio 54 glasa. Njegov glavni protukandidat Tomislav Grahovac dobio je 36 glasova. Za dopredsjednika izabran je Tomislav Karlo sa 59 glasova, dok je njegov protukandidat Boro Stipić dobio 35.

Branimir Bašić dolazi iz Veslačkog saveza, gdje je bio predsjednik.

'Ono što sam obećao u svom programu bit će i ispunjeno. Bit ću predsjednik svih zagrebačkih sportaša i saveza,' izjavio je nakon pobjede na izborima Bašić, na čiji je prijedlog izabran i novi upravni odbor u koji su ušli Anto Nobilo, Mirko Bašić i Damir Vrbanović.

Spomenimo kako je najveći favorit bio Tomislav Grahovac. On je bio kandidat Zorana Gopca, a dobio je i potporu Zdravka Mamića, Ivice Lovrića i Boška Lozice, a navodno i Milana Bandića. Uz njega su dakle bila četiri najveća zagrebačka kluba - RK Zagreb, NK Dinamo, KK Cibona i VK Mladost, no to mu nije pomoglo.