HUMANITARCI

Braća Karabatić sakupljaju novac za pomoć hrvatskim i srpskim obiteljima

30.12.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Francuski rukometni reprezentativci Nikola i Luka Karabatić organizirali su aukciju predmeta brojnih francuskih sportaša, a cijeli prihod ide obiteljima u Hrvatskoj i Srbiji koje su stradale u velikim poplavama prije dvije godine

Priča je većini već poznata, Nikola i Luka rođeni su u braku hrvatskog rukometaša Branka iz Makarske, a majka Radmila je iz Aleksinca. Dečki su rođeni u Nišu gdje je otac igrao, a kad je Nikola imao tri godine, cijela se obitelj preselila u Francusku. Obojica danas igraju za Francusku, dapače, Nikola je jedan od najboljih, ako ne i najbolji svjetski rukometaš.

Nije ovo prvi put da Karabatići pomažu obiteljima na području nekadašnje države, pomagali su i prije dvije godine kad su poplave poharale istočni dio Hrvatske i dio Srbije. Sada su dečki sakupili vrijedne predmete poznatih francuskih i europskih sportaša i sportašica, prema najavama trebali bi se tu naći dresovi njihovih suigrača poput Thierryja Omeyera, Luca Abaloa, Daniela Narcissea, Laszla Nagyja, reket Kristine Mladenovic.

Aukcija će se održati u Frontignanu, a Karabatići se nadaju velikom odazivu i dobroj prodaji. Humanitarni aspekt morao bi prevladati.