STRANI MEDIJI O EL CLASICU

'Božanstvena Barcelona, Real nokautiran'

30.11.2010 u 09:53

Bionic
Reading

Tema dana u Španjolskoj je El Clasico. Svi mediji na svojim naslovnicama imaju najveći španjolski derbi u kojem je Barcelona razbila Real Madrid, a njihov je zaključak sličan i očekivan - katalonski ponos još je znatno bolji

Tako AS piše da je Real na Nou Campu igrao bez duše te da nije imao odgovor na Barcelonin 'tika-taka' nogomet. Njihov novinar priznaje da je Real pod vodstvom Mourinha napredovao u odnosu na prošlu sezonu, ali da su Barcelona i Guardiola još uvijek daleko. Ta tiskovina zaključuje da je to frustriralo i same gostujuće igrače što se vidjelo i na kraju susreta kada je Ramos brutalno startao na Messija. Naravno, i AS mi sli da je rezultat od 5:0 neočekivan, ali tvrdi da je tome pridonio i loš Real.

Marca piše kako je Barca još jednom pokazala kolika je udaljenost između nje i Reala. Podsjeća da je Guardiola prvi trener koji je slavio u svoji prvih pet El Clasica. U tekstovima njihovim novinara stoji da je to bila jednosmjerna utakmica. Uzdižu se Messi i Villa, a za Realove igrače nemaju previše lijepih opisa (Ozil se nije pojavio, Benzema nije pokazao ništa).

Španjolski Sport piše o poniženju Madrižana i da je igra Barcelone svjetlosnim godinama udaljena od Realovog. Ramosov prekršaj na Messiju novinari toga dnevnika smatraju samo izrazom nemoći, a u opisu susreta koristi se i riječ 'povijesna' pobjeda.

Naravno, o El Calsicu se piše i u ostalim zemljama. Evo talijanskih razmišljanja. Gazetta dello Sport govori o 'božanstvenoj Barceloni i poniženom Mourinhu', Tuttosport također u prvi plan stavlja portugalskog stratega i donosi naslov 'Real nokautiran 5:0', a Corriere dello Sport piše da je 'Barcelona igrala u transu'.

Ugledni francuski L'Equipe jednom je riječju opisao sjajnu večer Katalonaca - 'fantastično'. Njemački Bild izišao je s ironičnim naslovom na račun poraženih: 'Barcelona kao galacticosi'. Čak su i u engleskim medijima dali dosta prostora utakmici koja nije s Otoka. I tamo govore o poniženju Reala na Nou Campu (The Sun), kao i to da je Lionel Messi dokazao da utrka između njega i Cristiana Ronalda za najboljeg svjetskog igrača ne postoji. Argentinac je bolji.