vettel zaostaje

Bottas snažno bacio Hamiltonu rukavicu u lice u Silverstoneu!

14.07.2017 u 15:31

Bionic
Reading

Valtteri Bottas ostvario je najbrža vremena na oba slobodna treninga vožena ovog petka uoči Veelike nagrade Britanije, pokazavši Lewisu Hamiltonu i Sebastianu Vettelu da će imati s njim posla u nedjeljnoj utrci...

Finski 27-godišnji vozač prošlog je vikenda ostvario drugu pobjedu u karijeri na Red Bull Ringu, a ove nedjelje čini se da će ponovo biti opasan u Silverstoneu.

  • +6
Formula 1 Velika nagrada Austrije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Valtteri Bottas već je na prvom slobodnom treningu pokazao da mu engleska staza odgovara, najbržim krugom 1:29.106, kojim je za nešto manje od desetinke nadmašio Lewisa Hamiltona, dok su na trećem i četvrtom mjestu bili vozači Red Bulla Max Verstappen i Daniel Ricciardo, a dva Ferrarija tek iza njih, s više od sekunde zaostatka.

Na popodnevnom slobodnom treningu ovog petka stvari su se nešto malo promijenile, ali Mercedesi su ostali na vrhu. Ponovo je najbrži bio Bottas koji je odvezao krug 1:28.496, a Hamilton se s malim zaostatkom morao zadovoljiti drugim mjestom, no čini se da ima potencijala ići brže.

Kimi Raikkonen zauzeo je treće mjesto za Ferrari s tri desetinke zaostatka, a Sebastian Vettel bio je odmah iza njega, dok su Verstappen i Ricciardo ovaj put zauzeli peto i šesto mjesto.

Među deset najbržih našli su se još Nico Hülkenberg u Renaultu, Felipe Massa u Williamsu, Fernando Alonso u McLarenu i Esteban Ocon u bolidu Force Indije.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 14 sati, kao i nedjeljna utrka.