NHL DOIGRAVANJE

Boston pregazio Pittsburgh i ponovo slavio u gostima

04.06.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Hokejaši Bostona šokirali su najefikasniju momčad regularnog dijela sezone NHL lige, Pittsburgh, i u drugoj utakmici u gostima, te poveli u finalu Istočne konferencije s 2-0.

Za razliku od prve utakmice kada su ostali bez postignutog pogotka (0-3), Penguinsi su ovoga puta barem zabili, no primili su čak šest "komada", od čega čak četiri u prvoj trećini (4-1)! Sve je nizbrdo za Pittsburgh krenulo nakon svega 28 sekundi utakmice kada je Sidney Crosby izgubio pak na sredini leda, Brad Marchand se sjurio prema golu i zabio za 1-0.


Od 15. do 17. minute Boston je zabio još dva pogotka, kada se domaći trener odlučio na zamjenu vratara. Tomasa Vokouna je na golu zamijenio Marc-Andre Fleury, no i on je u preostalom dijelu utakmice primio jednaki broj pogodaka kao i njegov kolega. S druge je strane Tuukka Rask zaustavio 26 udaraca prema svojim vratima.

Posljednjih 16 momčadi koje su u finalu konferencije povele s 2-0 prošle su u veliki finale, no Penguinsi se mogu tješiti podatkom da su se 1991. godine vratili protiv Bruinsa iz iste situacije, na putu prema svom prvom naslovu prvaka u klupskoj povijesti.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije, 2. utakmica:

Pittsburgh - Boston 1-6

Boston vodi u seriji s 2-0