NHL DOIGRAVANJE

Boston i Chicago poveli u finalima konferencija

02.06.2013 u 09:12

Bionic
Reading

Hokejaši Bostona napravili su 'break' u prvoj utakmici finala Istočne konferencije NHL lige. Svladali su Pittsburgh u njegovom Consol Energy Centeru s 3:0

Penguinsi su u dvoboj ušli s prosjekom od 4.27 postignutih golova u ovosezonskom doigravanju, ali Tuukka Rask im je u subotu bio nesavladiva prepreka. Finski je vratar skupio 29 obrana, a imao je i pomoć vratnica koje su domaći hokejaši pogodili čak šest puta.

Uz Raska, junak večeri je bio i David Krejči. Češki je centar doveo Bruinse u vodstvo u devetoj minuti prve trećine, a potom u petoj minuti završne dionice udvostručio prednost. U osmoj je minuti konačnih 3-0 postavio Nathan Horton koji je ujedno bio i asistent kod prva dva gola. Krejči je u ovom trenutku s 19 bodova (sedam pogodaka i 12 asistencija) najučinkovitiji igrač doigravanja.


Druga je utakmica na rasporedu u ponedjeljak, također u Pittsburghu.

Do prednosti je u uvodnom dvoboju finala Zapadne konferencije došao Chicago. Najbolja momčad osnovnog dijela lige u svome je United Centeru nadigrala aktualnog prvaka Los Angeles s 2-1, a već u nedjelju će na istom mjestu moći povećati prednost u seriji.

Gosti su u subotu poveli u 15. minuti prve trećine preko Justina Williamsa koji je zabio tri posljednja gola za Kingse u ovosezonskom doigravanju. Ovom prilikom njegov pogodak ipak nije pomogao prvacima jer su Blackhawksi unutar četiri minute druge dionice kreirali potpuni preokret, a strijelci su bili Patrick Sharp i Marian Hossa.


Chicago je time došao do sedme pobjede u osam domaćih utakmica doigravanja, dok je Los Angeles ostao na samo jednom slavlju u sedam gostujućih dvoboja u postsezoni.

NHL doigravanje, konferencijska finala:

Istočna konferencija

Pittsburgh (1) - Boston (4) 0-3

Boston vodi u seriji s 1-0

Zapadna konferencija

Chicago (1) - Los Angeles (5) 2-1

Chicago vodi u seriji s 1-0