ISTOK: ATLANTIC DIVIZIJA

Boston i bez velikog trojca ide u nemoguću misiju

30.10.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Boston Celticsi, u kojima glavne uloge imaju 36-godišnji Garnett i godinu dana mlađi Pierce, imaju samo jednu želju. Žele zdravi ući u play-off

U Atlantic diviziji na prvoj poziciji mogli bi ih ugroziti jedino Brooklyn Netsi, ali samo pod uvjetom da Deron Williams odigra 20% bolje nego u najboljim danima. Kao ugodno iznenađenje mogla bi se pokazati i Philadelphia 76ers, momčad koja je na poziciji centra dobila All-Star igrača Andrewa Bynuma.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Boston Celtics
Ostali su Paul Pierce i Kevin Garnett, a otišao je Ray Allen te je tako razbijen veliki trojac iz 2007. godine (no zato je rajon Rondo bolji nego ikad!), ali Jason Terry i Courtney Lee trebali bi donijeti i veći učinak. U vanjskoj liniji ne treba zaboraviti ni Averyja Bradleyja koji je odigrao sjajnu završnicu prošle sezone, međutim, zbog ozljede ramena s kojom se borio u play-offu neće ga biti prva dva mjeseca. Vraća se Jeff Green nakon što je propustio sezonu zbog problema sa srcem, a pod obručima bi veliko pojačanje u skakačkom, ali i realizatorskom dijelu, trebao biti rookie Jared Sullinger. Divizijski naslov nije sporan, no pitanje je koliko mogu u play-offu.

Brooklyn Nets
Ljeto je donijelo preseljenje u Brooklyn u novu modernu dvoranu, no to nije privuklo Dwighta Howarda. Ostao je Deron Williams, a petorku je pojačao svestrani Joe Johnson, dok je novo ime pod obručima Andray Blatche, četvorka koja je cijelu dosadašnju karijeru provela u Wizardsima. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se u NBA ligi snaći BiH reprezentativac Mirza Teletović. Petorka Williams, Johnson, Humphries, Lopez i Wallace ne djeluje loše, ali problem bi mogla biti obrana. Toga je svjestan i trener Avery Johnson.

New York Knicks
Prošle sezone u dresu Knicksa eksplodirao je Jeremy Lin, no Amerikanac tajvanskog porijekla će on više ne stanuje u Gardenu. Lin je preselio u Houston, a svijetla reflektora usmjerena su prema Stoudemireu i Anthonyju koji će i ove sezone biti glavne uzdanice New Yorka. Knicksi su doveli nekoliko iskusnih igrača poput Jasona Kidda te Marcusa Cambyja, a također su iz 'penzije' izvukli Rasheeda Wallacea. Na papiru Knicksi izgledaju respektabilno, no pitanje je, koliko ova momčad može u play-offu?

Philadelphia 76ers
Philadelphia 76ersi su ostali bez godinama stožernog igrača, poslavši Andrea Iguadalu u Denver, no zato im je došao Andrew Bynum. I dok će Bynum savršeno pokriti reket i skok, ostaje problem u napadu te pitanje tko će preuzeti Iguadalinu ulogu. Evan Turner je najizgledniji kandidat za takvu ulogu.
Prošle sezone Philadelphia je više sretno, nego zbog kvalitete prošla Bullse u prvom krugu doigravanja. U novoj sezoni vjerojatno su očekivanja ista, no pitanje je može li trener Doug Collins izvući sve što je potrebno iz ove momčadi.

Toronto Raptors
Nedostatak talenta u ovoj momčadi gotovo je frapantan. Nemaju igrača koji može zaredati s nekoliko kvalitetnih akcija jedan na jedan, ni pravog šutera, niti visokog igrača koji zna kako treba završiti 'pick and roll'. Kao velika nada, momčad je preko ljeta pojačao veliki talent europske košarke, Jonas Valančiunas. Pa ipak, dok Valančiunas ne stasa i dalje će igra pod koševima ovisiti isključivo o Bargnaniju, a u vanjskoj liniji DeRozan će se sjurivati prema obruču, s obzirom da pravog šutera i dalje nema. Kanađani u petorci nemaju igrača starijeg od 26 godina, potencijal postoji i ako nastave slušati Caseya za koju sezonu play-off bi mogao postati realnost. Ove još vjerojatno ne.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje