RONDO U RAZMJENI

Boston Celticsi odlučili su se odreći sjajnog playmakera

18.12.2014 u 13:28

Bionic
Reading

Rajon Rondo, jedan od najboljih playmakera NBA lige, sve je bliže odlasku iz Boston Celticsa u koje je stigao 2006. sa sveučilišta Kentucky kao 21. izbor prve runde drafta

Ako je vjerovati glasnima američkih novinara 28-godišnji Rondo, kojeg ugovor sa Celticsima veže do ljeta 2015. godine, ponuđen je ostalim klubovima i sada se čeka najbolja ponuda.

Po ugovoru koji ga trenutačno veže za Celticse Rondo ima plaću 12,9 milijuna dolara i pred njih je još jedan jako unosan višegodišnji ugovor. Dakle, jasno je kako u Celticsima očito razmišljaju o pomlađivanju momčadi, a u tu priču Rondo ima se očito ne uklapa jer traži maksimalan ugovor.


Stoga je moguć i razmjena Ronda s nekim slabijim klubom za igrača puno lošijeg ranga, ali da uz to dobiju i visoki pick u prvoj rundi NBA drafta 2015. Prema posljednjim informacijama interes je pokazalo nekoliko klubova iz Zapadne konferencije, a jesu li među njima LA Lakersi teško je reći. Poznato je kako su još ranije pokazali interes za ovog playmakera koji u 9-godišnjoj NBA karijeri ima prosjek od 11,0 koševa i 8,5 asistencija.

Nema sumnje kako bi playmakera kao što je Rondo u svojim redovima poželio gotovo svaki trener u NBA ligi. Stoga je jasno kako ponuda ovom 185 cm visokom braniču neće nedostajati ponuda.