želi zadržati sancha

Borussia Dortmund vuče potez kojim će postati dugoročna noćna mora Kovačevog Bayerna

20.08.2019 u 11:42

Bionic
Reading

Nakon što se odlično pojačala ovog ljeta i sjajno otvorila sezonu, Borussia Dortmund sada planira udvostručiti ugovor svom dragulju Jadonu Sanchu, dugoročno ga zadržati i postati prava prijetnja Bayernu u sezonama koje dolaze…

Sedam sezona u nizu Bayern je osvajao titulu prvaka Njemačke, ali tome bi u budućnosti mogao doći kraj.

  • +3
Njemački superkup 2019., Borussia D. - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, Borussia Dortmund odlučila je postati ravnopravan rival svojem uglednom suparniku i to potvrđuje ovog ljeta. Dovođenjem Matsa Hummelsa, Thorgana Hazarda, Juliana Brandta i Nice Schultza te zadržavanjem Alcacera, Reusa i Sancha pokazala je da se ne šali na početku nove sezone Bundeslige, a to je potvrdila i na travnjaku.

Dortmundska momčad koju vodi ugledni trener Lucien Favre lako je svladala Bayern u njemačkom Superkupu, a onda i s visokih 5:1 započela protiv Augsburga sezonu njemačkog prvenstva.

No, dnevnik Bild tvrdi kako je cilj Borussije prkositi Bayernu ne samo ove sezone, već i u budućnosti.

Baš zbog toga pokušat će dugoročno vezati svog najvećeg dragulja, 19-godišnjeg Engleza Jadona Sancha kojem vrijednost na tržištu raste iz dana u dan i procjenjuje se da već sada vrijedi više od stotinu milijuna eura.

Dortmundski klub namjerava Sanchu udvostručiti plaću s dva na četiri milijuna eura godišnje, čime bi povećala izglede zadržati ga u svlačionici i sljedećeg ljeta, a time i jurišati na titule u Njemačkoj i Europi.

Dakle, generalni direktor Hans-Joachim Watzke i njegova uprava trenutno rade odličan posao i plodovi toga mogli bi se vidjeti već ove sezone, ali i u daljoj budućnosti. Niko Kovač i Bayern moraju biti zabrinuti…