ZLATNI IZ BRAZILA

Borussia preotela Bayernu prvu nadu njemačkog nogometa!

17.07.2014 u 12:13

Bionic
Reading

Borussia Dortmund potvrdila je potpisivanje ugovora s braničem Matthiasom Ginterom (20), članom njemačke nogometne reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo i dojučerašnjim igračem Freiburga. Gintera su u svoje redove željeli dovesti i veliki europski klubovi, među kojima i Bayern, ali je mladić izabrao BVB

Ginter (20) nije zaigrao na Mundijalu u Brazilu no slovi kao jedan od najboljih mladih njemačkih nogometaša na kojeg će aktualni izbornik Joachim Löw zasigurno računati, vjerojatno već u slijedećem Euro ciklusu.

Za Freiburg je Ginter nastupio u 70 utakmica, postigavši pritom dva pogotka. Osvajač je Fritz Walter nagrade za 2012. i 2013. u kategorijama najboljeg njemačkog nogometaša u kategorijama do 18, odnosno 19 godina. Iako je prije svega nastupao na poziciji centralnog braniča, Ginter može igrati podjednako dobro i na mjestu defanzivnog veznog, a bio je korišten i kao desni bek.


'Meni se danas ostvario dječački san. Oduvijek sam navijač dortmundske Borussije, a sada ću nositi i njihov dres. Dolazim nastaviti svoj sportski razvoj. Radujem se nevjerojatnoj atmosferi na Signal Iduna Parku i tome što ću biti dio ove sjajne momčadi' - izjavio je Ginter čiji je transfer iznosio desetak milijuna eura.

Nakon što su pred dvije sezone Bayernu preoteli Marca Reusa, koji je u BVB došao iz Gladbacha, sada je i Ginter došao u Borussiju. To je barem neka utjeha, ako se zna da su put Bayerna iz Borussije otišli Mario Gotze i Robert Lewandowski.