pomoć Terziću

Borussia Dortmund svoja dva bivša igrača hitno dovela u stožer; zna se i razlog

29.12.2023 u 15:33

Bionic
Reading

Dvojica bivših igrača kluba, Turčin Nuri Sahin i Nijemac Sven Bender, novi su pomoćnici trenera u Borussia Dortmundu, objavio je u petak njemački klub koji, nakon što se prošle sezone približio tituli, prolazi kroz teško razdoblje

Nuri Sahin (35) do sada je trenirao momčad Antalyaspora u turskoj Premier ligi, a Sven Bender (34) bio je pomoćnik trenera njemačke U17 reprezentacije, stoji u priopćenju BVB-a.

Oni će od 1. siječnja 2024. biti pomoćnici glavnom treneru Edinu Terziću s ugovorom na godinu i pol. Očito je ovo bila hitna tj. vatrogasna mjera...

"Intenzivno smo analizirali dosadašnju sezonu. Jedan od naših zaključaka bio je da je potreban novi zamah u trenerskom timu", rekao je Sebastian Kehl, sportski direktor momčadi.

Dortmund, njemački viceprvak, tek je peti na ljestvici Bundeslige nakon polovice sezone, sa 15 bodova zaostatka za vodećim Bayerom Leverkusenom.

Borussia je ove sezone pokazala dva lica -u Ligi prvaka je bila prva u skupini F, dok je puno manje uspjeha imala u prvenstvu.

Novi pomoćnici trenera proveli su većinu svoje igračke karijere u Borussiji s kojom su osvojili naslov njemačkog prvaka 2011. i njemački kup 2017.

Standings provided by Sofascore