LOVA DO KROVA

Borussia Dortmund pred potpisom ugovora koji joj donosi stotine milijuna eura

18.07.2019 u 08:00

Bionic
Reading

Borussia Dortmund pred potpisom je novog ugovora i produljenja suradnje sa proizvođačem sportske opreme Puma koji će njemačkom klubu donijeti stotine milijuna eura

'Žuto-crnima' sadašnji ugovor vrijedi do lipnja 2022., ali su pregovori bundesligaša i Pume odavno počeli i nazire se dogovor koji bi trebao biti stavljen na papir sljedeće godine.

Prema informacijama Bilda suradnja bi se nastavila sljedećih deset godina, a Borussia bi za vjernost dobila čak 300 milijuna eura, odnosno 30 milijunčeka po godini.

'Imali smo jako dobre razgovore s Pumom. Ne komentiramo brojeve, ali ono što mogu reći je da će Borussijin novi ugovor biti mnogo vredniji nego prije', otkrio je novinarima direktor BVB-a Carsten Cramer.

Inače, najvredni ugovor sa proizvođačem sportske opreme ima Real Madrid kojem Adidas plaća 120 milijuna eura po godini (s bonusima to može biti i do 150), zatim Barcelona od Nikea ima zajamčenih 110 milijuna eura, Manchester United dobiva 82,5 (Adidas), Manchester City 75,8 (Puma), Arsenal 66 (Adidas)...

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Inače, Bayern, najveći konkurent Borussije u Bundesligi, 2015. potpisao je 15-godišnji ugovor sa Adidasom i dobiva po sezoni prema nekim izvorima 47 milijuna eura, a prema nekima čak 60.