transfer u najavi

Borna Sosa uskoro napušta Stuttgart i seli u Englesku, a iznos vrijednosti transfera kojeg se spominje zvuči pomalo nestvarno

24.11.2021 u 11:23

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, Borna Sosa, koji je u lipnju 2018. godine iz Dinama preselio u Stuttgart, ovog bi siječnja mogao napraviti mega-transfer

Mogla bi biti ovo godina iz snova Borne Sose. Nakon neuspjelog 'transfera' u njemačku nogometnu reprezentaciju, zbog čega je bio prozivan po medijima te doživljavao krizu u Stuttgartu, mladi hrvatski nogometaš tijekom ljeta ipak se uspio opraviti od svih stresova, te odličnim igrama u njemačkom prvoligašu, privući pažnju hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i zaslužiti poziv u A reprezentaciju Hrvatske.

Naravno, ništa mu nije stiglo na 'lijepe oči', već zbog odličnih prezentacija ne terenu, a što su očito uočili i brojni drugi nogometni stručnjaci.

Pa ni ne čudi objava ove srijede kako bi ga u redovima Aston Ville želio novi menadžer kluba iz Birminghama, Steven Gerrard.

Prema tim napisima, Villa je spremna ponuditi čak 25 milijuna eura za hitrog lijevog beka hrvatske reprezentacije.

U trenutnoj situaciji, VfB Stuttgart teško si može priuštiti prodaju jednog od svojih najboljih igrača, jer se nalazi u zoni ispadanja.

S druge strane, u vrijeme koronakrize, 25 milijuna eura je ogromna svota. Tim prije što je Sosina trenutna tržišna vrijednost procijenjena na 16 milijuna eura.

Sportski direktor Stuttgarta Thomas Hitzlsperger već je nagovijestio kako ni iduće sezone, ako klub ostane u Bundesligi, ne može obećati borbu za trofeje. Prema tome, jasno je da će doći do rasprodaje igrača.

I Sosa je jedan od najtraženijih igrača, jer Silas Katompa Mvumpa i Saša Kalajdžić već su duže vrijeme van stroja zbog ozljeda.

U želji da u svoje redove dovede Sosu spominje se i milanski Inter, no ponuda Aston Ville puno je izdašnija. I pitanje je samo, hoće li ga Stuttgart prodati već ove zime, ili tek na ljeto. Dobra je stvar za Nijemce, što Sosu ugovor uz klub veže do 2025. godine.

  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL