Pričao i o nadalu

Borna Ćorić otvorio dušu; sad je jasno što zaista misli o Đokoviću, a iznenadio je i priznanjem što je odlučio u vezi Wimbledona

25.05.2022 u 12:54

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji je u mladim danima napredovao brzim koracima i bio ne nadomak ulasku u TOP 10 na svijetu, prolazi teško razdoblje nakon povratak zbog ozljede

Na Roland Garrosu dao je veliki intervju za srpski Telegraf u kojem je govorio o povratku, svojim igrama, Đokovići i Nadalu, a dotakao se i svog nastupa na Wimbledonu.

Na Roland Garrosu je pokazao dobar tenis i kaže da je trenutačno 'zadovoljan svim, osim sa servisom.'

No, iako ga je čekao težak meč protiv Dimitrova našao je vremena za razgovor. Kaže kako je ozljeda koju je imao i dug oporavak 'ostavila traga' jer nije igrao ozbiljan tenis godinu dana.

Na pitanje je li zbog teške ozljede zaista razmišljao da u 26. godini života napusti tenis i objavi igračku mirovinu, iskreno je rekao:

'To je ozljeda o kojoj se moram brinuti svaki dan, ne mogu prestati razmišljati o svom ramenu. Dobro, zato što radim, to je prošlo i otkad sam se operirao sam napravio odličnu rehabilitaciju. Moram paziti na to tokom cijele svoje karijere, nikada neću moći zapostaviti i zaboraviti rad na svom ramenu. Nisam htio prestati s tenisom, ali nisam bio siguran da ću se vratiti na 100 posto', kazao je Ćorić koji je bio 12. na svijetu u studenome 2018. godine.

Dotakao se Ćorić i odluke čelnika Wimbledona da ne dopuštaju nastup Rusima i Bjelorusima na turniru te odluke ATP-a da se bodovi zbog toga neće računati za svjetsku rang ljestvicu.

'Nisam bio za to da se ne da Rusima da igraju. Slažem sa tim što je rekao Novak. Mislim da politici nema mjesta u bilo kojem sportu. Eto, već od te odluke se nisam slagao s tim. A, što se tiče bodova... Teško je naći balans u odluci. Lično, nemam ništa da branim na Wimbledonu, meni to i u neku ruku odgovara…'

Najzanimljiviji odgovor Ćorić je dao na pitanje hoće li igrati na ovogodišnjem Wimbledonu:

'Trenutno, iz ove perspektive, ne. Moram koristit protected ranking da bih ušao na turnir, za turnir koji nema bodova, znači da bih ga igrao isključivo radi novca. Pritom, nisam prijavio nijedan travnati turnir prije toga. Skoro, pa sigurno ne', iskren je bio Ćorić koji je svojom odlukom mnoge iznenadio jer sada je jasno da mu novac nije bi blizu u prvom planu.

Dotakao se i vječnog pitanje, tko će po njegovom mišljenju jednoga dana biti najbolji u povijesti?

'Nevjerojatno je što su napravili, osvojiti 20 puta Grand slam... Jednostavno, nevjerojatno. Bilo koji turnir na svijetu osvojiti 20 puta je nevjerojatno. Da osvojite 20 puta državno prvenstvo Srbije je vrhunski uspeh, a tek Grand slam. Mislim da će Novak igrati najduže od njih, s obzirom na to da ima tijelo momka od 25 godina. Zavisi koliko će Nole željeti još igrati. Ne znam kakvo je stanje Rafi sa stopalom. Da je Rafa zdrav, imao bi još jednu, dvije titule Roland Garrosa minimalno. Teško je reći. Pitanje je do kada će Novak htjeti lovi Grand slamove', kazao je Ćorić koji je još govorio o favoritima Roland Garrosa, s kim se najviše druži od kolega iz Srbije, a dotakao se i nedavnog derbija Hajduk - Dinamo u Splitu na koji je želio ići, ali nije stigao.