ŠTETA

Borna Ćorić ostao bez polufinala Wimbledona

04.07.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Korejski tenisač Hyeon Chung pobijedio je hrvatskog mladog tenisača Bornu Ćorića sa 7:6(5), 6:3 u četvrtfinalu juniorskog dijela turnira, na travi Wimbledona...

Korjeac je kolo ranije bio koban i za prvog nositelja Kyrgiosa, a pobijedio je i osmog nositelja Ćorića nakon velike borbe koja je trajala točno sto minuta. Recimo da je pred kraj meča Ćorić pozvao fizioterapeuta zbog bolova u desnom ramenu, te je pitanje koliko mu je ta ozljeda smetala u današnjem nastupu.

No, Chung je bio vrlo dobar kroz cijeli meč, otvorio ga je s breakom, kojeg je mladi hrvatski tenisač kasnije vratio, pa je odluka prve dionice pala u tie-breaku. U njemu je Chung poveo 5-2 (s dva mini-breaka), ali je Ćorić došao na 5-4 i dva servisa. Ipak, Korejac se bolje snašao u toj završnici, te je dobio prvi set.


Drugi je započeo breakom Ćorića, ali je Chung igrao sve bolje kako se meč približavao kraju, te je na kraju suvereno dobio drugi set za prolaz u polufinale.

O izjednačenosti meča govori statistika. Ćorić je imao čak više izravnih poena (19-15), u neforsiranim pogreškama su bili isti (21-21), dok je korejski tenisač ukupno osvojio tek pet poena više (73-68). Iskoristio je Chung četiri od sedam break-prilika, a mladi Hrvat dvije od pet.