ATP ST. petersburg

Borna Ćorić ipak nije mogao do novog čuda, Medvedev lakoćom do naslova

22.09.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač na ATP listi, Borna Ćorić ipak nije uspio doći svojeg trećeg ATP naslova. Bolji u finalu ATP turnira u St. Petersburgu bio je domaći tenisač Daniil Medvedev (3:6, 1:6)

Na ovom turniru Ćorić je sve prethodne mečeve dobivao nakon preokreta. Prvo je slavio protiv Mađara Fuscovisca i Norvežanina Ruuda nakon što je izgubio prvi set, a to je uspio učiniti i u polufinalu protiv Portugalca Souse.

Nakon što je izbugio prvi set od Rusa 3:6, nadali smo se da bi mogli vidjeti još jedan preokret. No, ovog puta to je izostalo te je Medvedev, inače trenutno četvrti tenisač svijeta, u drugom setu poveo vrlo brzo sa 5:0.

Dominacija Rusa vidljiva je iz podatka da Ćorić nije imao ni jednu break-priliku, dok ih je Medvedev imao čak 12. Istina, iskoristio ih je tek četiri, ali naći se u takvoj situaciji potvrđuje da je Rus konstantno kontrolirao meč.

Ćoriću je ovo bilo šesto ATP finale u kojem je tražio svoj treći naslov. No, zasad mu ipak ostaju pobjede iz Marakeša i Hallea.

  • +5
Tenid: Finale St. Peterburga: Borna Ćorić - Daniil Medvedev Izvor: Profimedia / Autor: NN