Sasvim iskreno

Borna Barišić otvorio dušu; hrvatski branič nakon poraza od Švedske nije tražio alibi i otkrio zašto su 'Vatreni' djelovali tako očajno

15.11.2020 u 17:56

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni branič Borna Barišić nakon poraza od Švedske 1:2 izjavio je da ne traži alibi, ali da se poklopilo nekoliko stvari zaslužnih za poraz

Hrvatski reprezentativni branič Borna Barišić nakon poraza od Švedske 1:2 izjavio je da ne traži alibi, no da se je u ovom slučaju poklopilo nekoliko stvari zbog čega su pružili slabu partiju.

'Ne želim pričati o alibijima, ali ima stvari koje su se loše posložile i prije utakmice. Testovi, putovanja, promjene taktike u zadnji trenutak. Nemamo vremena ništa uvježbavati, a u momčadi uvijek netko nedostaje. I sad više nisu u pitanju jedan ili dvojica igrača, sada ih u pravilu bude više koji nedostaju, ili zbog kartona, ili zbog ozljeda, ili pak zbog koronavirusa. Sve se poklopilo i nismo dobro izgledali u Švedskoj', kazao je lijevi branič Borna Barišić, koji je zadnjih 15 minuta igrao na poziciji stopera.

  • +7
Švedska - Hrvatska, UEFA Liga nacija, 14.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Henrik Montgomery

'Uremović se ozlijedio, Pongračić zbog bolesti nije dugo igrao i nije u ritmu, pa me je izbornik i prije utakmice pitao hoću li moći pokrpati stopersku poziciju ako bude trebalo. Nije mi to bio problem', dodao je Barišić.

Švedska je u subotnjoj utakmici Lige nacija preuzela kontrolu igre od samoga početka, te je nakon prvog poluvremena vodila 2:0 golovima Kuluševskog (36) i Danielsona (45+2).

'Došli smo u Švedsku po pobjedu, a izgubili smo utakmicu. Nismo odigrali dobro, posebice prvo poluvrijeme. Šveđani su bili dominantni, što je potvrdio i rezultat 2:0. Opet smo primili dva pogotka, od kojih jedan poslije kornera. Opet se dogodilo ono na što smo ukazivali uoči utakmice. U drugome dijelu smo se ipak digli, počeli igrati i uspjeli zabiti pogodak. No, generalno gledajući nismo odigrali dobru utakmicu i nismo zadovoljni', ocijenio je igrač Glasgow Rangersa.

U drugom subotnjem susretu naše skupine u ligi nacija Francuska je kao gost u Lisabonu svladala Portugal s 1:0 golom Kantea (54) i tako kolo prije kraja osigurala prvo mjesto. Hrvatska je izjednačena sa Švedskom u borbi za treću poziciju i ostanak u elitnom razredu Lige nacija, ali ovaj puta ne ovisimo samo o sebi. U utorak Hrvatska će u Splitu ugostiti Portugal, dok će Švedska gostovati u Saint-Denisu kod Francuske.

'Igrao sam takve utakmice u kojima moje momčadi više nisu ovisile samo o sebi i tu možemo eventualno na poluvremenu pogledati kakvo je stanje na drugoj utakmici. Moramo igrati našu igru, ići na pobjedu, pa kako bude. To je jedini način u takvim utakmicama. To što Portugalci i Francuzi u zadnjoj utakmici ne mogu promijeniti svoj položaj na ljestvici pa će možda igrati opuštenije, može biti i dobro i loše za nas. No, Francuska i Portugal imaju široki igrački kadar, pa i kad igraju s igračima iz drugog plana još uvijek imaju veliku kvalitetu. Zbog toga nema šanse da ćemo mi i Šveđani imati lagani posao. Vjerujem da će i Francuzi i Portugalci nastojati pobijediti.'

Škotska je u četvrtak u finalu playoffa u Beogradu pobijedila Srbiju boljim izvođenjem jedanaesteraca, te izborila svoj prvi EURO nakon 1996. godine. Škoti će na Euru igrati skupini s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

'Gledao sam tu utakmicu i mislim da su Škoti barem za te jedanaesterce zaslužili prolaz. Škoti su sretni, već mi šalju poruke prijatelji u klubu i van kluba. Jako su zadovoljni s obzirom na to da dugo godina nisu ostvarili plasman na Euro. Što se tiče naše međusobne utakmice, neće biti lako jer Škoti gaje stil igre koji nama ne odgovara, igraju agresivno i dugim loptama', smatra Borna Barišić.