48 SATI NAKON BORBE

Borilački sport zavijen u crno: Preminuo MMA borac

12.04.2016 u 17:29

Bionic
Reading

Tragična vijest stiže nam iz Dublina. Joao Carvalho, borac koji je prošlog vikenda nastupio na Total Extreme Fighting priredbi u irskoj prijestolnici, preminuo je u ponedjeljak navečer od ozljeda zadobivenih tokom borbe.

Iste večeri kada se Luka Jelčić okrunio naslovom TEF organizacije, njegov i McGregorov kolega iz Straight Blast Gyma, Charlie Ward zaustavio je Carvalha tehničkim nokautom, nakon čega je portugalski velteraš prevezen u bolnicu u kritičnom stanju. Vijest je prvu prenio Carvalhov Nobrega tim putem Facebooka.

'Tim Nobrega ovim putem potvrđuje da je sinoću u 21:35 Joao Carvalho preminuo u Beamont bolnici u Dublinu. S velikom žalošću pišemo da se njegova smrt dogodila nakon 48 sati provedenih u kritičnom stanju. tijekom TEF eventa održanog u subotu u dublinskom National Boxing Stadiumu, gdje su svi sigurnosnni uvjeti bili zadovoljeni, i nakon meča gdje su zadovoljene sve procedure i običaji, sportaš John 'Shaggy Dog' Carvalho osjećao se loše 20-ak minuta nakon borbe. Medicinska pomoć mu je pružena odmah još na mjestu događanja i brzo je prevezen u Beamount bolnicu gdje se podlegao operaciji mozga nakon čega je 48 sati proveo u kritičnom stanju, da bi naposlijetku preminuo u ponedjeljak u 21:35.

Unatoč medicinskoj pomoći organizatora i bolnice, kojima zahvaljujemo na svoj podršci u ovim teškim vremenima, i iako su rizici ovog sporta poznati, smrt Joaa Carvalha je prema mom profesionalnom mišljenju jedna velika nesreća koja nas sve ostavlja jako ožalošćenim…', piše vođa tima, Vitor Nobrega, a prenosi portal Fightsite.hr