KRAJ SURADNJE

Bomba iz Španjolske; Barcelona tjera našeg Luku Cindrića i to zbog dva velika razloga

23.03.2023 u 13:24

Bionic
Reading

Luka Cindrić na izlaznim je vratima Barcelone, rukometni velikan poručio je našem reprezentativcu da može tražiti novi klub

Hrvatski srednji vanjski stigao je u Barcelonu iz Kielcea 2019. te ga sadašnji ugovor veže do ljeta 2025. No teško da će ga i odraditi. U katalonskom klubu odlučili su se zahvaliti jednom od najboljih hrvatskih rukometaša.

Neki ovu vijest smatraju iznenađenjem, ali ako se malo zagrebe ispod površine i nije tako. Cindrić ima godišnju plaću od 750 tisuća eura, a s obzirom na lošu cjelokupnu financijsku situaciju u Barceloni te njegove učestale probleme s ozljedama to je očekivani scenarij.

Sada je na  Cindriću i Barceloni da  dogovore uvjete raskida, jer našem reprezentativcu sigurno neće biti lako pronaći novi klub koji bi mu mogao dati tako velika primanja.

Što se tiče Barcelone, ona bi odlaskom Cindrića donekle stabilizirala blagajnu, a na njegovo mjesto ne bi dovodila zamjenu, jer ima na srednjem vanjskom Domena Makuca i Pola Valera. Uz njih na toj poziciji mogu pomoći Blaž Janc, Melvyn Richardson i Dike Mema.

Cindrić je zasad s Barcelonom osvojio po tri prvenstva, Kupa kralja, Liga kupa i španjolska Superkupa te ima dvije Lige prvaka.