prilika karijere

Sprema se boksačka senzacija; Oleksandr Usyk traži protivnika, a Filip Hrgović je spreman i jedva čeka taj poziv

23.03.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Sad je jasno da se meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka neće održati, pregovori su definitivno propali pa je ukrajinski teškaš sa svojim promotorima krenuo u potragu za novim protivnikom

Trebao je to biti još jedan u nizu spektakularnih okršaja ponajboljih teškaša današnjice, no sad je jasno kako do meča, koji je trebao biti 29. travnja na Wembleyu, između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka neće doći.

Ukrajinac i njegovi promotori sad traže novog protivnika, a prema ranije dogovorenom sustavu rotacije, WBA ima pravo na sljedećeg obveznog izazivača. A to je u ovom trenutku Britanac Daniel Dubois, no on ima problem s ozljedom ligamenata koljena i malo je vjerojatno da će se na vrijeme oporaviti.

Usyk želi borbu što prije, no za travanj sigurno neće pronaći spremnog protivnika, pa se nagađa da bi se u ringu mogao naći sredinom lipnja ili početkom srpnja.

No, Dubois ni tada neće biti spreman, a tada bi u prvi plan došli prvi izazivači prema IBF-u ili WBO-u. IBF-ov prvorangirani izazivač naš je Filip Hrgović, dok je Joe Joyce privremeni prvak prema WBO organizaciji.

Usykov promotor Alexander Krassyuk za medije je potvrdio listu potencijalnih protivnika.

'Daniel Dubois sljedeći na redu, ali Filip Hrgović je također moguća opcija ako se Dubois ne oporavi', kazao je Krassyuk koji u tom krugu Joea Joycea nije ni spomenuo pe se može zaključiti kako je on tek treća opcija.

Podsjetimo, Filip Hrgović se prije nekoliko dana i sam preko društvenih mreža 'ponudio' Usyku.

'Ako Tyson Fury ne želi meč, Usyk, imaš drugu opciju', napisao je Hrgović.