JASNA PORUKA KUPCIMA

Bomba iz Engleske; transfer koji na noge diže i Uefu, jer u igri je iznos zbog kojeg pada i Neymarov rekord

Bionic
Reading

Prema vijestima koje stižu iz redova Tottenhama, danski veznjak Christian Eriksen (26) je na prodaju. Cijena? Prava sitnica, 230 milijuna eura

Posljednjih tjedana sve se glasnije spominje kako je Real Madrid zagrizao za Eriksena kojeg na Santiago Bernabeuu vide kao nasljednika našeg Luke Modrića. No predsjednik Spursa ne želi samo tako pustiti svog ponajboljeg igrača.

'Ako ga Real želi, morat će oboriti rekord', navodno je poručio predsjednik londonskog kluba Daniel Levy.

Eriksenov ugovor s Tottenhamom traje do srpnja 2020. godine i Levy ne mora strahovati da će danskog veznjaka izgubiti bez odštete.

Tottenham i Real Madrid imaju dobre odnose, što potvrđuju transferi Luke Modrića i Garetha Balea s White Hart Lanea na Santiago Bernabeuu. Luka je u Madrid stigao iz Londona u kolovozu 2012. za 35 milijuna eura, dok je Bale stigao godinu kasnije za 100 milijuna eura.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Eriksen igra za Tottenham od 2013., kada je stigao iz Ajaxa za 12 milijuna eura, i do sada je upisao 250 nastupa i postigao 62 gola.

Bio bi to pravi posao Spursa kada bi ga prodali za taj iznos od 230 milijuna eura, čime bi bio srušen rekord Neymara koji je otišao u Barcelonu za 222 milijuna eura. No pitanje je kako bi na ovo gledala Uefa, kojoj je već dosta ovakvih suludih odšteta...