USAIN MOŽE JOŠ BRŽE

Boltov rekord od 9.50 može spriječiti samo hladnoća

26.04.2012 u 23:07

Bionic
Reading

Usain Bolt ima brzinu kojom može otrčati utrku na 100 metara ispod 9 i pol sekundi, tvrdi Glen Mills, koji najbržeg sprintera današnjice trenira od 2004. godine.

Mills apsolutno vjeruje da njegov štićenik može oboriti svjetski rekord 9.58, kojeg je postavio na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine.

'Ne mislim da je to nemoguće. Ali, mora imati prave uvjete za to. Nisam siguran da će mu londonsko vrijeme dopustiti da otrči 100 metara ispod 9.50. Ali, on je za to sposoban', tvrdi Mills, te dodaje kako vjeruje da će Bolt biti 100 posto zdrav i spreman 5. svibnja, kada će u Kingstonu prvi puta ove sezone trčati stotku. Na istom mitingu će aktualni svjetsk prvak u toj disciplini, još jedan Jamajčanin Johan Blake, nastupiti u dvostruko dužoj dionici.

'Usain dobro radi, trenira i u dobrom je stanju. Spreman je za natjecanje sljedećeg tjedna. Očekujem da će biti dobar. U dobroj je formi i vjerujem da će se predstaviti u dobrom izdanju na toj utrci'.

Negirao je glasine kako se Bolt ozlijedio na jednoj dobrotvornoj nogometnoj utakmici, te je konstatirao da ne vidi nikakav problem u činjenici da bi se Bolt na igrama u Londonu mogao suprotstaviti trkačima koji su tijekom svojih karijera bili suspendirani zbog dopinga, poput Britanca Dwaina Chambersa ili Amerikanca Justina Gatlina

'Nisam pobornik teze da nekoga treba doživotno suspendirati. Svatko treba dobiti priliku za iskupljenje. Treba se nadati da su ljudi koji su se našli u takvim problemima naučili svoju lekciju, da igraju korektno i da su se udaljili od dopinga. Pravilo kaže da natjecatelji koji prekrše pravilo dopinga budu kažnjeni, te da se nakon odrađene suspenzije ponovo mogu natjecati. Nemam baš nikakvog problema s time. Pa i ubojice dobe priliku za pomilovanje'.

Usain Bolt, koji će na Igrama u Londonu braniti zlata na 100 i 200 metara, te u štafeti 4x100 metra, često je isticao kako bi obranom tih titula stekao status 'živuće legende''.

'To je on postavio kao motivacijski element, kako bi zadržao visoke standarde treninga i izvedbe na natjecanjima. Obrana zlatnih odličja iz Pekinga je njegov krajnji cilj u Londonu'.