RAZOČARANJE U ZEMLJI

Bolan debakl njemačkog nogometa: Ovo se nije dogodilo punih 12 godina!

21.04.2017 u 11:32

Bionic
Reading

Njemački nogometni klubovi ove sezone po prvi su put ostali bez ijednog predstavnika u polufinalu europskih natjecanja još od davne 2005. godine, što izaziva razočaranje među tamošnjim medijima...

Na Uefinoj ljestvici Njemačka već duže vrijeme drži drugo mjesto, a njezini klubovi nadmašuju u europskim natjecanjima Premiership koji je podbacio i ove sezone.

No, niti Nijemci se nisu proslavili u Ligi prvaka i Europskoj ligi ovog proljeća pa su ostali bez predstavnika uoči polufinalnih dvoboja, što se nije dogodilo još od 2005. godine.

Podsjetimo, Borussia Dortmund zapela je u četvrtfinalu elitnog klupskog nogometnog natjecanja protiv Monaca, dok je za Bayern bio koban madridski Real. Ostao je Njemačkoj u četvrtak još samo Schalke koji je protiv Ajaxa u Europskoj ligi dostigao i prestigao zaostatak 0:2, da bi zatim u produžetku primio dva pogotka i ispao.

Tako su Nijemci nakon dugo vremena doživjeli jedan klupski europski nogometni debakl, no vrlo se dobro radi u Bundesligi pa ne vjerujemo da će to postati ustaljena praksa sljedećih godina...