KLIČKO – HAYE

Boksački spektakl ili nova uspavanka

02.07.2011 u 11:03

Bionic
Reading

Danas je na stadionu u Hamburgu na rasporedu boksački meč za ujedinjenje četiri svjetska naslova. S jedne strane stajat će Vladimir Kličko (IBF, IBO, WBO), a s druge David Haye (WBA)

Čeka li nas pravi spektakl ili još jedna boksačka 'kamilica'? Odgovor na to pitanje znaju samo Ukrajinac i Britanac koji će u večernjim satima ukrstiti rukavice.

Posljednji mečevi za brojne svjetske titule u najtežoj kategoriji donijeli su dosadu i pravo razočaranje ljubiteljima boksa, no ovaj bi trebalo biti ono pravo.

Dva svjetska prvaka imala su verbalnu uvertiru prije meča, a ako je suditi prema izjavama (i uvredama) iz oba tabora, u ringu će sve prštati od snažnih udaraca te će borba završiti prije isteka dogovorenih 12 rundi.

'Mislim da ću ga nokautirati u šestoj rundi. Ne vjerujem da će meč trajati dulje', poručio je Haye, koji je motivirao Klička izjavama da je mekan poput jajeta i da bi u životinjskom svijetu bio magarac, a on leopard.

Zapravo, Haye uopće nije birao riječi pa je govorio i da je E. coli bakterija opasnija od Ukrajinca, što mu nije donijelo simpatije u Njemačkoj, gdje će se održati meč.

'David je svoje ime stvorio jezikom, a ne u ringu. On nije prijetnja, nema boksača koji me može pobijediti', odgovorio je Vladimir.

Tko će na kraju meča završiti uzdignutih ruku, tek ćemo vidjeti, no svi se nadaju da će napokon vidjeti meč teškaša dostojan medijske pompe i novca koji se vrti u toj priči.

Vaganje svjetskih prvaka