borba u los angelesu

Boksački spektakl i dvoboj Wildera i Furyja završio mimo svih očekivanja

02.12.2018 u 07:53

Bionic
Reading

Kakav meč i kakva spektakularna završnica u Staples Centru! Teškaški prvak Deontay Wilder zadržao je svoj WBC-ov pojas nakon 12 rundi velikog okršaja koji se u noći sa subote na nedjelju održao u Los Angelesu. Suci su podijeljenom odlukom (115-111, 110-114, 113-113) odlučili da je meč Amerikanca i izazivača Tysona Furyja završio neriješeno!

Borba o kojoj će se još dugo pričati još nam je jednom dokazala kako je Wilder u svakom trenutku opasan, dok Fury, s druge strane, posjeduje jednu fenomenalnu boksačku tehniku kojom je umalo svladao dosad nedodirljivog prvaka.

Kako piše Fightsite.hr, Tyson je većim dijelom meča izgledao kao bolji boksač, a svojim je provokacijama, eskivažama i direktima povremeno izluđivao Wildera koji je strpljivo tražio prostor i čekao pravi trenutak za svoje bombe.

  • +6
Spektakularna završnica u Staples Centru, dvoboj Wildera i Furyja završio neriješeno Izvor: Pixsell / Autor: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Deontay je taj trenutak i dočekao prvi put u devetoj, a drugi u 12. rundi kada je u teški nokdaun bacio Furyja koji se nekim čudom pridiže i oporavlja dovoljno da na nogama dočeka kraj meča i odluku.

Wilderu je ovo bila osma obrana titule te sada ima omjer od 40 pobjeda i jednog neodlučenog ishoda, dok se Fury zaustavio na brojci od 27 trijumfa i također jednog remija.