koban gaf

Boksač koji je Hrgoviću oteo olimpijsko zlato sada skupo plaća svoju glupost

15.08.2018 u 18:58

Bionic
Reading

Francuskom teškašku Tonyju Yoki potvrđena je godina dana suspenzije nakon što je napravio glupost i triput zaredom propustio podvrgnuti se doping kontroli...

Daroviti 26-godišnji boksač donio je Francuskoj povijesnu prvu zlatnu boksačku medalju u teškoj kategoriji, a na putu do titule u polufinalu je u Riju 2016. godine svladao i našeg Filipa Hrgovića, u tijesnom meču u kojem je taktički nadmudrio protivnika.

Yoka se nakon toga poput Hrgovića prebacio u profesionalce i upisao tri lake pobjede, no uspio je pritom napraviti veliku glupost. Naime, triput zaredom nije se pojavio na dogovorenom mjestu kako bi obavio doping kontrolu pa mu je Francuska boksačka federacija još tamo u ožujku izrekla kaznu od godine dana zabrane boksanja.

Yoka se zatim žalio, tvrdio da je bio u SAD-u pa zato nije mogao biti testiran i uspio je odgoditi suspenziju te odraditi još dvije borbe koje je s lakoćom pobijedio, no na kraju mu je Francuska antidopinška agencija potvrdila godinu dana zabrane boksanja i neće se moći boriti sve do srpnja sljedeće godine.

Veliki je to udarac za profesionalnu karijeru ovog taletiranog boksača i prilika za Hrgovića da ga preskoči u razvoju te prvi dogura do vrha teškaške kategorije na kojem se trenutno nalazi Britanac Anthony Joshua...

  • +20
Boks, Filip Hrgović - Filiberto Tovar Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL