a da se nađu u ringu?

Raskol u hrvatskom boksu; Savez pokrenuo stegovni postupak protiv Filipa Hrgovića

06.08.2018 u 15:52

Bionic
Reading

Hrvatski boksački savez pokrenuo je stegovni postupak protiv Filipa Hrgovića, zbog nesportskog ponašanja, vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba HBS-a 15. i 16. lipnja 2018. godine, stoji u pismu kojeg je medijima poslao predsjednik HBS-a Bono Bošnjak

'Ti i takvi opetovani postupci te nasilničko ponašanje Filipa Hrgovića za svaku su osudu. Ističem, kao što smo već i ranije navodili, ovo nije prvi puta da on prijeti. Tako je i prije mog mandata, prijetio ranijem Predsjedniku saveza Anti Vičeviću, članovima Izvršnog odbora te Glavnom tajniku. A i prije je zbog svog nezadovoljstva, donesenim službenim odlukama uništavao imovinu i na natjecanjima Svjetske asocijacije AIBA-e u inozemstvu', stoji u pismu Bone Bošnjaka.

'Korijen ovog posljednjeg nasilničkog događaja Hrgovića je u njegovom privatnom sukobu s bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem, s kojim, prema dostupnim mi informacijama, ima još važeći građanski ugovor s velikim financijskim penalima za raskid, a zbog kojeg se sukob prelio na Savez. Hrgović inzistira da mu se dodijeli pola plaće Leonarda Pijetraja, koju Izbornik dobiva na osnovu rezultata, Olimpijske bronce iz Rio de Janeira', pojašnjava Bošnjak.

  • +4
Filip Hrgović pobjeda protiv Pavela Šoure Izvor: Promo fotografije / Autor: Karim de la Plaine

'Glede dosadašnje financijske i moralne podrške Hrgoviću, Hrvatski boksački savez, istome je uvijek izlazio u susret i pružao i više od maksimalnog, kako bismo mu omogućili lakše bavljenje sportom iako neki to zaboravljaju. Kroz Hrvatski boksački savez, Hrvatski olimpijski odbor i Zagrebački boksački savez samo posljednjih godina, utrošeno je više stotina tisuća kuna samo na Filipa Hrgovića, a čak je i pokrenuta i refundacija preko Saveza i Olimpijskog programa, posljednje avionske karte za američki Miami, gdje se on trenutno nalazi', dodaje predsjednik HBS-a.

  • +10
Filip Hrgović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'S obzirom na ustroj Hrvatskog boksačkog saveza, pravilnike kao i normalne uzuse ponašanja, koji Filip Hrgović omalovažava i opetovano krši, osjetio sam potrebu izvijestiti javnost da je službeni postupak započeo, a pravorijek će dati Stegovno vijeće sa Stegovnim sucem na čelu. Na kraju, što se mene osobno tiče, njegov bivši trener Leonardo Pijetraj od kojeg traži pola plaće, može mu dati cijelu plaću. A kad vidim sve to, zapitam se kako bi izgledao Hrvatski sport da se jedan posto hrvatskih sportaša ponaša kao on', zaključuje Bošnjak u pismu.

  • +20
Boks, Filip Hrgović - Filiberto Tovar Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Napomenimo kako se Filip Hrgović - barem pro forma - objavom na svom profilu na društvenim mrežama i ispričao za neke od svojih postupaka za koje ga terete čelnici HBS-a, no čini se kako njima to nije dovoljno. Institucije su u ovoj državi ipak veće od onih za čiju bi se dobrobit trebale brinuti. Kako god bilo, čini nam se da bi - pošto su svi u istom sportu - možda najpametnije bilo da se nađu u ringu, pa da u par rundi kao pravi sportaši riješe sve nesporazume...