okršaj 8. rujna

Hrgović napokon otkrio tko će mu biti protivnik u spektakularnoj borbi u zagrebačkoj Areni

31.07.2018 u 14:33

Bionic
Reading

Hrvatski teškaš Filip Hrgović borit će se 8. rujna protiv Škota Garyja Cornisha u zagrebačkoj Areni, potvrdio je naš boksač ovog utorka...

Cornish u karijeri ima 27 borbi od čega 25 pobjeda i dva poraza. Imao je priliku boriti se protiv Anthonyja Joshue u rujnu 2015. u Londonu, ali je završio nokautiran već u prvoj rundi.

Riječ je o 201 cm visokom gorostasu koji će pokušati svoje fizičke prednosti iskoristiti protiv brončanog hrvatskog olimpijca, ali jasno je tko je favorit u ovom dvoboju.

Hrgović dosad ima pet čistih pobjeda u profesionalnoj karijeri, a samo je u meču s Ircem Turnerom borba otišla do sudačke odluke.

  • +20
Boks, Filip Hrgović - Filiberto Tovar Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Bit će čast boksati pred domaćim navijačima u Zagrebu. Cornish je dosad imao jako dobru karijeru i borio se protiv iskusnih boksača. Kao i prema drugim protivnicima, ima moje veliko poštovanje i kao Škot sigurno je veliki ratnik kao i njegovi sunarodnjaci,' izjavio je Filip Hrgović u najavio borbe pa dodao:

'Bit će najviši protivnik s kojim sam se suočio i to će biti novi izazov koji moram riješiti, ali ako želiš biti svjetski prvak, mora se suočiti s boksačima različitih kalibara i stilova.'

Vjeruje se da bi ovaj meč mogao napuniti zagrebačku Arenu s 15 ili više tisuća ljudi, ako se promocija borbe obavi na kvalitetan način.