ZAPEO U ČETVRTFINALU

Boksač Hrgović ostao bez medalje

05.10.2011 u 18:30

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović poražen je u četvrtfinalu kategorije preko 91 kilograma na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Bakuu od Kazahstanca Ivana Dička na bodove - 16:20

Hrgović (19) je tako ostao korak do prve seniorske medalje u karijeri i ostvarivanja norme za Olimpijske igre u Londonu.

Dvije godine stariji Dičko je prvu rundu dobio s 8:3, a drugu s 9:4, pa je i prije posljednje runde imao ogromnu prednost. Hrgović se nije predavao, ali više od dobitka treće runde s 9:3 i časnog poraza nije mogao.

U ovoj kategoriji medalju nije uspio osvojiti niti svjetski i olimpijski prvak Talijan Roberto Cammarelle, kojeg je pobijedio Englez Joshua, a niti Bjelorus Zujev, brončani sa prošlog SP-a, kojeg je u četvrtfinalu pobijedio Nijemac Pfeifer.

Azerbejdžanac Međidov zadnji je polufinalist nakon što je svladao Kubanca Erislandija Savona, nećaka legendarnog Felixa Savona.

Superteškaš Hrgović je dogurao najdalje od svih hrvatskih boksača na ovom prvenstvu u Bakuu, gradu gdje je prije 16 mjeseci osvojio svjetski juniorski naslov.