nba liga

Bojan Bogdanović ima novi klub; svi su očekivali da će završiti u LA Lakersima i boriti se za titulu, no to se nije ostvarilo

22.09.2022 u 16:28

Bionic
Reading

NBA momčad Utah Jazz napravila je razmjenu s Detroit Pistonsima te će upravo u toj momčadi karijeru nastaviti hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović (33)

Utah je tako zaokružila odlazak trojice svojih najboljih igrača u stanci između dvije sezone. Ranije su iz kluba otišli Rudy Gobert i Donovan Mitchell, a sada i prvi šuter kluba Bojan Bogdanović (33) koji je prošle sezone imao prosjek od 18.1 koševa po utakmici. Uz to je ostvarivao 4.3 skoka te 1.7 asistenciju po susretu.

Američki su mediji prije nekoliko dana 'preselili' u Los Angeles Lakerse, no na kraju se taj 'trade' ipak nije dogodio. Za našeg najboljeg košarkaša još su bili zainteresirani Phoenix, Dallas i Philadelphia, no Babo je na kraju završio u Pistonsima.

Tako Bogdanović iz Salt Lake Cityja seli u Detroit, a u suprotnom će smjeru Kelly Olynik i Saben Lee, dva prosječna igrača.

Bojanu Bogdanoviću će Detroit Pistonsi biti peti klub u NBA karijeri. Sve je počelo igranjem za Brooklyn nakon čega je najbolji hrvatski košarkaš nosio dres Washingtona, Indiane i Utaha.

Detroit je već godinama među najslabijim klubovima u NBA ligi pa je tako prošle sezone bio pretposljednja momčad Istočne konferencije s omjerom 23-59. Prvo ime kluba je Cade Cunningham, prošle godine prvi izbor na NBA draftu.