NAKLON DO PODA

Bogovi su pali na tjeme: Španjolci okrunili kralja Luku, Modrićev nogometni trag je svevremenski. Hrvat je legenda na razini dva giganta

10.12.2021 u 18:20

Bionic
Reading

Novo priznanje za Luku Modrića u njegovoj blistavoj igračkoj karijeri ovih dana potpisuje megapopularni španjolski list Marca

U tekstu posvećenom kapetanu hrvatske reprezentacije Modrića su proglasili najboljim veznim igračem Real Madrida u povijesti kluba.

'Nikada do sada Realu jedan 36-godišnjak nije toliko značio i pokazivao takvu dominirao. U dvije ključne utakmice jesenske sezone, protiv Real Sociedada u španjolskom prvenstvu i Intera u Ligi prvaka, odigrao je sjajno, posebno je bila dojmljiva njegova nogometna lekcija koju je održao Interu, koji je 2018. godine poduzeo sve ne bi li u svoje redove dovede najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, piše Marca i nastavlja s hvalospjevima:

'Modrić, koji i u veteranskim godinama donosi magiju igri Reala, legenda je kluba, vjerojatno najbolji veznjak koji je igrao za taj klub. Otkako je Reala, nijedan njegov veznjak nije u toj dobi bio tako važan niti igrao na takvoj razini. Na poziciji koja zahtijeva najviše i na kojoj se rijetko može vidjeti veterane da pružaju partije barem više srednje klase, Modrić igrao kao da je u najboljim godinama'.

Najveće pohvale stigle su na kraju teksta:

0Jedini koji se donekle približio Modriću je Munoz Pirri, koji se oprostio pobjedom u finalu Kupa kralja 1980., ali u sezoni u kojoj je navršio 35 godina je iz veze prebačen na libera. Modrić neće biti najstariji igrač u povijesti Reala, Ferenc Puskas se oprostio s 39, a Alfredo Di Stefano s 37, ali on ne pati od toga. Hrvat je legenda na razini ta dva giganta.', ističe Marca.